fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Serveis- 06/11/2017

El parc Primer de Maig va acollir, dissabte 4 de novembre, la segona jornada de "Barris al cor" a Can Mas, iniciativa vinculada a la Regidoria de Participació. Al juny, una trentena de veïns van posar de manifest algunes de les seves preocupacions, les quals van ser presentades dissabte al començament de la jornada. Posteriorment, es van organitzar dos grups de treball, un dedicat a temes de convivència i un altre, a espai públic. Els veïns i veïnes assistents van dividir-se en aquests grups segons les seves preferències.

La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Imatge 1-La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Imatge 2-La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Imatge 3-La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Imatge 4-La segona jornada de "Barris al cor" torna a Can Mas -Imatge 5-

Espai públic i mobilitat, principals preocupacions dels veïns

El grup més nombrós, el d'espai públic, va posar sobre la taula alguns dels temes que més preocupen els veïns del barri, molts d'ells relacionats amb la mobilitat. Fran Sánchez, regidor de Mobilitat, hi va ser present i es va comprometre a donar resposta a les diferents propostes dels veïns.

La major part de participants van aprofitar la trobada per denunciar el trànsit, els aparcaments i la contaminació acústica del carrer Sant Jaume, via que passarà a ser d'un sol sentit de la marxa amb el nou Pla de Mobilitat, segons va explicar Sánchez. Les caques de gos a la via pública també és un dels temes que més preocupa els veïns. El regidor va aprofitar l'ocasió per anunciar una campanya de sensibilització que l'Ajuntament posarà en marxa pròximament, la qual instal·larà vint dispensadors de bosses a diferents parcs de la ciutat i organitzarà una exposició amb aquesta temàtica a la Biblioteca, a més de contractar dues persones que es dedicaran exclusivament a la recollida de caques de gos a partir de l'any vinent, segons es contempla al Pla d'Ocupació.

El grup d'espai públic també va posar sobre la taula temes com el mal estat dels fanals del barri, la manca de vigilància a peu de la Policia Local, les males olors dels contenidors, la instal·lació d'una marquesina a la parada de bus al carrer València o la poca visibilitat al pas de vianants del carrer Sarrià de Ter amb Tamarit. En aquest últim punt, Sánchez es va comprometre a sol·licitar una proposta a la Policia Local, la qual podria contemplar l'eliminació dels aparcaments en bateria.

La dinamització sociocultural per millorar la convivència al barri

L'altre grup de treball es va centrar en temes de convivència. Una de les principals preocupacions dels veïns que van participar-hi és la manca d'oferta sociocultural al barri, la qual es concentra al centre de Ripollet. També es va parlar de millorar les relacions entre els veïns i dins les comunitats de veïns, es va qüestionar el paper del Centre Cívic i es va posar de manifest la manca d'espais d'estudis o biblioteca al barri. El regidor de Participació, David Fontanals, va estar present durant tota la jornada i va recollir algunes de les propostes finals d'aquest grup de treball: la creació d'una comissió ciutadana que pogués preparar una programació sociocultural, gastronòmica i esportiva al barri i l'organització de trobades entre l'Ajuntament i presidents de comunitats de veïns.

Alguns dels assistents van facilitar les seves dades de contacte a l'Ajuntament per tal de ser convocats en unes setmanes i conèixer els avanços de les seves propostes.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal