fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
ERC anuncia el trencament de la seva relació amb el govern local -Política- 03/11/2017

Aquest divendres, la secció local d'ERC ha convocat els mitjans locals a una roda de premsa per explicar els seus pròxims moviments davant la situació nacional actual. A principis de setmana van reclamar una reunió a l'alcalde, a través de correu electrònic, a més de fer dues demandes concretes: el reconeixement de la República Catalana i la denúncia de tots els fets que estan tenint lloc actualment, així com la celebració d'un ple extraordinari per demostrar aquest suport com a Ajuntament. Donada la manca de resposta a les seves peticions, Jordi Soldevila, president d'ERC Ripollet, ha explicat que: "Tot i que encara hi ha temps per al diàleg i encara estem a temps de poder parlar, ens veiem en l'obligació de trencar totes les relacions que tenim ara mateix amb el govern".

ERC anuncia el trencament de la seva relació amb el govern local -Imatge 1-

Trencar aquesta relació vol dir perdre el suport d'ERC en els pressupostos o temes com la residència, els instituts, la C58 o salut. A més, Soldevila ha destacat l'important paper que ERC Ripollet juga a l'hora de fer de pont per accedir a les institucions catalanes, paper que quedaria afectat per aquest trencament de relacions.

ERC Ripollet exigeix un posicionament oficial del govern local i considera que ja han donat un marge de temps suficient perquè ho faci. Segons Lurdes Serra, regidora d'ERC a l'Ajuntament, "han tingut moltes oportunitats i les han deixat passar" i considera que "no és moment de grisos, és moment de blancs i negres".

Durant la roda de premsa, s'ha fet referència a les aparicions de l'alcalde en mitjans nacionals defensant el referèndum o en el moment de la proclamació de la República. Consideren que aquestes aparicions no es corresponen amb els actes i les decisions que es prenen en l'àmbit local. Soldevila ha reconegut que un posicionament de Decidim pot comportar un debat intern de partit, però també ha criticat que el govern posi de manifest, en moltes ocasions, la seva Candidatura d'Unitat Popular i que, localment, no actuï en conseqüència.

Soldevila ha fet una crida a la calma i a la tranquil·litat ciutadana i ha demanat que "el 21 de desembre s'omplin les urnes i es torni a guanyar", tot i ser conscients del gran repte que afronten com a partit.

L'alcalde lamenta la decisió d'ERC, però fa un pas cap al diàleg

L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, a l'Info de Ripollet Ràdio, ha titllat de "greu irresponsabilitat" i "excessiva" la roda de premsa d'ERC Ripollet, la qual "peca d'excessiu partidisme". L'alcalde, que diu no entendre la decisió de la secció local d'ERC, ha destacat que l'Ajuntament sempre ha estat al costat del poble i les institucions catalanes, que sempre s'ha sumat a les mobilitzacions i que va obrir les escoles per fer possible l'1-O. Considera que l'Ajuntament ha estat a l'altura de les circumstàncies i es pregunta: "realment els importa la bona feina que hem estat fent com Ajuntament?".

Davant la manca de resposta a la reunió sol·licitada per ERC, l'alcalde ha exposat que "Decidim és una candidatura assembleària i requereix uns tempos" a l'hora de prendre decisions.

Malgrat les tensions entre les dues formacions locals, l'alcalde s'ha mostrat optimista i obert al diàleg. De fet, segons ha informat posteriorment Soldevila, després de la seva intervenció a Ripollet Ràdio, l'alcalde s'ha posat en contacte amb ERC per acceptar la petició de reunió i intentar trobar una sortida a aquesta situació.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal