fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 23 de juliol de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Política- 26/09/2017

Una plaça del Molí plena a vessar va acollir l'acte de campanya d'ERC a favor del Sí al referèndum d'autodeterminació previst per a l'1 d'octubre i en el qual van intervenir el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, els diputats al Parlament de Catalunya Marc Sanglas, Chakir el Homrani i Marta Vilalta, i el diputat al Congrés Gabriel Rufián.

La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Imatge 1-La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Imatge 2-La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Imatge 3-La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Imatge 4-La plaça del Molí s'omple a vessar per escoltar Oriol Junqueras i Gabriel Rufián -Imatge 5-

L'acte el va obrir la presidenta de les JERC a Ripollet, Núria Escursell, qui va donar pas a El Homrani, diputat per la demarcació del Vallès Oriental, i qui va animar els assistents a anar a votar sense por. Tot seguit, el diputat pel Vallès Oriental, Marc Sanglas, va posar l'accent en la necessitat d'anar a votar l'1 d'octubre per temes econòmics, però també socials.

La següent a intervenir va ser Marta Vilalta, qui també va remarcar el fet d'anar a votar sense por, tot subratllant el que considera un moviment pacífic, "de l'alegria i dels somriures". Vilalta feia aquestes declaracions mentre una vintena de persones d'ideologia feixista intentaven entrar a la plaça amb banderes espanyoles i crits aturats pels Mossos d'Esquadra.

Al seu torn, Oriol Junqueras va repetir els mateixos arguments que els seus companys de partit precedents, però també va fer una crida "a tots els demòcrates que volen construir una Espanya millor". Finalment, Gabriel Rufián va pujar a l'escenari amb una samarreta on hi havia impresa una butlleta del referèndum i va fer marcar a Junqueras la casella del Sí.

Davant una audiència entregada, Rufián va proclamar l'aspecte republicà i d'esquerres que el seu partit vol marcar a la independència de Catalunya, un moviment que va entroncar amb el republicanisme de després de la Guerra Civil espanyola, per la qual cosa també va animar els republicans espanyols a "enderrocar les restes del feixisme que queden a Espanya", tot declarant que "el franquisme morirà el dia 1 d'octubre en una urna".

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal