fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
A partir del 7 de setembre es podrà sol·licitar cita prèvia per a la Renda Garantida de Ciutadania -Societat- 07/09/2017

A partir del 7 de setembre ja es podrà sol·licitar la Renda Garantida de Ciutadania. Si es demana abans del 14 de novembre del 2017 i la persona sol·licitant hi té dret, la cobrarà amb efectes retroactius des del 15 de setembre. En cas de sol·licitar-la després del 14 de novembre, es cobrarà a partir del dia en què es faci la sol·licitud. L'ajut es pot demanar trucant al telèfon 900 400 012 o al web de la prestació per a obtenir cita prèvia. Un cop sol·licitada la cita prèvia, es dirigirà a les persones demandants, segons el seu perfil, a una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya, una Oficina d'Afers Socials i Famílies o bé a les Oficines d'Atenció al Ciutadà.

A partir del 7 de setembre es podrà sol·licitar cita prèvia per a la Renda Garantida de Ciutadania -Imatge 1-

Convocats els actuals perceptors del PIRMI a Ripollet
Per la seva part, els Serveis Socials de Ripollet han convocat als actuals perceptors del PIRMI a la localitat per informar-los dels canvis que es produiran a partir del 15 de setembre. S'ha enviat una carta als interessats, per atendre'ls en dues reunions, el 8 de setembre a les 10 i a les 12 hores, al Centre Cultural. Entre altres aspectes se'ls explicarà que, a partir d'aquest mes, passaran automàticament a cobrar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Això suposarà que, excepcionalment, aquest mes de setembre rebin dos ingressos, el primer corresponent a la primera quinzena del PIRMI i el de la segona quinzena ja com a RGC.

Què és la Renda Garantida de Ciutadania i qui té dret a demanar-la?
La Renda Garantida de Ciutadania es tracta d'una prestació econòmica per a persones o unitats familiars sense ingressos o amb ingressos inferiors als 664 euros al mes, quantitat equivalent a l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya. També cal ser major de 23 anys, estar empadronat a Catalunya i residir-hi legalment de manera continuada i efectiva els 24 mesos anteriors a la sol·licitud, i haver esgotat prèviament totes les prestacions possibles almenys durant sis mesos.
La Renda Garantida de Ciutadania s'anirà implementant progressivament fins a l'1 d'abril del 2020.

Per a saber si es té dret a la prestació, computen el conjunt d'ingressos de tots els membres de la unitat familiar, però no el valor de l'habitatge en propietat on es viu, ni tampoc les prestacions públiques o privades de dependència, beques escolars, ajudes per evitar desnonaments i aquelles que tinguin la finalitat explícita de complementar la Renda Garantida de Ciutadania per part dels ajuntaments. També hi tenen dret els majors de 18 anys amb menors o persones discapacitades a càrrec, orfes, víctimes de violència masclista a la llar, entre altres casos.

Les persones o famílies que perceben el PIRMI passaran automàticament a cobrar la Renda Garantida de Ciutadania, prestació que no és embargable. Les persones que perceben pensions no contributives amb complement de la Generalitat passaran a cobrar la diferència fins a aconseguir la quantia de la Renda Garantida de Ciutadania. Tots dos col·lectius no necessitaran fer la sol·licitud.

La Renda Garantida de Ciutadania va ser aprovada el 13 de juliol per unanimitat al Parlament de Catalunya a proposta del Govern de la Generalitat, que a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies havia negociat un acord amb la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular que va impulsar la iniciativa.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal