fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'octubre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Es retiren dues moreres malmeses pel fort vent del 28 de juny -Medi Ambient- 20/07/2017

Els serveis de jardineria municipal i l'empresa Jardinet, concessionària del manteniment de part de les zones verdes municipals, han retirat dues moreres: una dels jardins interiors del carrer del Molí d'en Rata i l'altra de la zona dels jocs infantils del parc de les Moreres. Ambdós arbres s'havien malmès a causa del fort vent que hi va haver el 28 de juny i que a Ripollet van arribar a produir ratxes de fins a 62,8 quilòmetres per hora.

Es retiren dues moreres malmeses pel fort vent del 28 de juny -Imatge 1-

Des de la Regidoria de Parcs i Jardins es van considerar totes les possibilitats per salvar les moreres, com ara realitzar algun tipus d'apuntalament o procedir a realitzar una tala preventiva. Finament, però, es va prendre la decisió de retirar-les a causa del perill de caiguda que presentaven, a causa també de les branques que hi havien crescut amb posterioritat a una poda de les branques principals.

En el moment que s'efectua una poda dràstica a un arbre i es tallen branques de diàmetre considerable l'arbre reacciona realitzant un creixement explosiu i desendreçat de vegetació. Aquestes branques no formen part de l'estructura principal de l'arbre sinó que creixen partint d'una estructura secundària. Per tant, la seva subjecció és feble i la possibilitat de trencar-se és molt elevada.

Per altra banda, a les restes de fusta morta de les branques podades s'inicien processos naturals de podriment i es colonitzen per diversos insectes xilòfags que realitzen galeries en tota la fusta debilitant l'arbre. Per tenir la cura adequada dels arbres s'han de fer podes selectives, respectar les arrels al fer obres a la ciutat i, sobretot, seleccionar les espècies més adequades a l'hora de plantar.

Un exemple d'aquestes espècies poc adequades són els arbres de grans dimensions que al seu moment van ser plantats a voreres molt estretes, el seu creixement impedeix el pas dels vianants, i suposen un problema, ja que les branques poden tocar les edificacions.

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal