fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Urbanisme- 17/07/2017

Ripollet disposarà d'un skatepark d'uns 1.100 metres quadrats, que s'ubicarà al cor del parc dels Pinetons. La iniciativa forma part d'una nova fase de millores del parc metropolità, subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb un milió d'euros. A més de l'espai per a la pràctica de l'skate, també s'acondicionarà l'actual aparcament de la zona de les barbacoes com a zona verda de tipologia "bosc humit" i es modificarà el tram de carril bici pròxim a Casa Natura, entre altres actuacions. Segons va explicar el regidor de Parcs i Jardins, Ramiro Moldes, a la presentació de l'avantprojecte, s'espera tenir l'obra acabada en un any i mig aproximadament.

Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 1-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 2-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 3-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 4-
Skatepark més gran i en una ubicació més adient
Segons Moldes, amb aquest nou projecte "es guanya molt" i "es solventen diferents reivindicacions de la població". Així, d'una banda s'atén la petició dels veïns del parc de Gassó Vargas, on inicialment s'havia previst ubicar-lo, per traslladar-lo a una zona on no causi molèsties als veïns i també es té en compte als col·lectius d'skaters i patinadors per dotar-lo de major tamany i més elements. Així, es demana la urbanització d'un gran espai 100% per a skaters, amb la instal·lació de baranes, rampes i escales. No hi haurà bowl, ja que ja hi ha una "banyera" al parc del Primer de Maig.

Bosc humit
L'altra actuació més destacada és la potenciació del corredor verd amb l'acondicionament com a "bosc humit" del terreny que ara s'utilitza com a aparcament de les barbacoes. D'aquesta manera el corredor tindrà continuïtat des de Mas Duran fins a Can Grasses i el riu. Sota aquesta pastilla, situada entre el parc i Casa Natura, passa el Torrent del Tortuguer. La idea és recuperar l'aspecte que havia tingut aquesta zona abans del creixement urbanístic, amb la recuperació de la vegetació i fauna pròpies de l'antic torrent, hidratades amb l'aigua extreta del pou d'aigües freàtiques de Casa Natura. L'actual zona d'estacionament es traslladarà a l'explanada confrontant, al recinte firal.

Esperada inversió
La inversió és una reivindicació en què l'equip de govern venia treballant des del principi del mandat. Des de 2014, quan es va fer la zona de les barbacoes, l'Àrea Metropolitana no feia cap inversió important al parc dels Pinetons. La nova fase s'ha pressupostat en 1 milió d'euros i tindrà en compte l'avantprojecte municipal. A llarg termini, l'horitzó és que es continuï urbanitzant el parc al voltant de la zona dels dipòtits i les zones verdes colindants dels terminis municipals de Barberà (Can Salvatella) i Montcada (Mas Duran).



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal