fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 16 de novembre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Urbanisme- 17/07/2017

Ripollet disposarÓ d'un skatepark d'uns 1.100 metres quadrats, que s'ubicarÓ al cor del parc dels Pinetons. La iniciativa forma part d'una nova fase de millores del parc metropolitÓ, subvencionada per l'└rea Metropolitana de Barcelona amb un miliˇ d'euros. A mÚs de l'espai per a la prÓctica de l'skate, tambÚ s'acondicionarÓ l'actual aparcament de la zona de les barbacoes com a zona verda de tipologia "bosc humit" i es modificarÓ el tram de carril bici pr˛xim a Casa Natura, entre altres actuacions. Segons va explicar el regidor de Parcs i Jardins, Ramiro Moldes, a la presentaciˇ de l'avantprojecte, s'espera tenir l'obra acabada en un any i mig aproximadament.

Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 1-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 2-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 3-Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons -Imatge 4-
Skatepark mÚs gran i en una ubicaciˇ mÚs adient
Segons Moldes, amb aquest nou projecte "es guanya molt" i "es solventen diferents reivindicacions de la poblaciˇ". AixÝ, d'una banda s'atÚn la peticiˇ dels ve´ns del parc de Gassˇ Vargas, on inicialment s'havia previst ubicar-lo, per traslladar-lo a una zona on no causi molŔsties als ve´ns i tambÚ es tÚ en compte als colĚlectius d'skaters i patinadors per dotar-lo de major tamany i mÚs elements. AixÝ, es demana la urbanitzaciˇ d'un gran espai 100% per a skaters, amb la instalĚlaciˇ de baranes, rampes i escales. No hi haurÓ bowl, ja que ja hi ha una "banyera" al parc del Primer de Maig.

Bosc humit
L'altra actuaciˇ mÚs destacada Ús la potenciaciˇ del corredor verd amb l'acondicionament com a "bosc humit" del terreny que ara s'utilitza com a aparcament de les barbacoes. D'aquesta manera el corredor tindrÓ continu´tat des de Mas Duran fins a Can Grasses i el riu. Sota aquesta pastilla, situada entre el parc i Casa Natura, passa el Torrent del Tortuguer. La idea Ús recuperar l'aspecte que havia tingut aquesta zona abans del creixement urbanÝstic, amb la recuperaciˇ de la vegetaciˇ i fauna pr˛pies de l'antic torrent, hidratades amb l'aigua extreta del pou d'aigŘes freÓtiques de Casa Natura. L'actual zona d'estacionament es traslladarÓ a l'explanada confrontant, al recinte firal.

Esperada inversiˇ
La inversiˇ Ús una reivindicaciˇ en quŔ l'equip de govern venia treballant des del principi del mandat. Des de 2014, quan es va fer la zona de les barbacoes, l'└rea Metropolitana no feia cap inversiˇ important al parc dels Pinetons. La nova fase s'ha pressupostat en 1 miliˇ d'euros i tindrÓ en compte l'avantprojecte municipal. A llarg termini, l'horitzˇ Ús que es continu´ urbanitzant el parc al voltant de la zona dels dip˛tits i les zones verdes colindants dels terminis municipals de BarberÓ (Can Salvatella) i Montcada (Mas Duran).noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal