fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Les entitats de Ripollet col·laboren de forma destacada en l'homenatge a la lluita pels drets LGTBI -Societat- 13/07/2017

Ripollet realitzarà el pròxim 22 de juliol un gran homenatge a totes les persones i entitats que han lluitat pels drets LGTBI. Amb motiu de la Diada LGTBI, el parc del Riu Ripoll acollirà un vespre farcit d'actuacions. "No serà una celebració tan gran com la de l'any passat, però serà igual d'emotiu", ha assegurat aquest dimarts 11 de juliol el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, durant la presentació de l'esdeveniment. El regidor ha remarcat el paper destacat que han tingut les entitats de la vila en la confecció del programa d'activitats del 22 de juliol. "Sense l'aportació de les entitats de la nostra vila, hauria estat impossible presentar un programa tan complet", ha assegurat Fran Sánchez. En representació d'aquestes entitats, durant la presentació de la Diada LGTBI, al costat del regidor hi eren Juan López (Epidemic Dance Show), Noelia España (Dansa Jove) i Xavi Martínez (Parados Unidos).

Les entitats de Ripollet col·laboren de forma destacada en l'homenatge a la lluita pels drets LGTBI -Imatge 1-Les entitats de Ripollet col·laboren de forma destacada en l'homenatge a la lluita pels drets LGTBI -Imatge 2-Les entitats de Ripollet col·laboren de forma destacada en l'homenatge a la lluita pels drets LGTBI -Imatge 3-

El programa d'actes de la Diada LGTBI del 22 de juliol començarà a les 19.30 hores, amb la inauguració d'un monument en reconeixement a la lluita del col·lectiu i les entitats LGTBI. La descoberta del monument anirà seguida d'una concentració i la lectura d'un manifest. A partir de llavors, el parc del Riu Ripoll acollirà l'actuació de diverses entitats ripolletenques i també altres artistes internacionals. Entre altres pujaran a l'escenari l'Osteria Popolare Berica (punkfolk-Itàlia), La prohibida (electropop-Madrid) o Kika Lorace, una dragqueen star reconeguda a tot Espanya. Algunes entitats de Ripollet tindran un paper destacat, amb les seves actuacions. SB Dance, Epidemic Dance Show i Dansa Jove oferiran una exhibició de dansa i ball. Per altra banda, Parados Unidos organitzarà una flashmob oberta a tothom.

"És un luxe poder col·laborar en un acte d'aquest tipus, és dia important per a Ripollet", ha explicat Noelia España, de Dansa Jove, durant la presentació. Juan López, d'Epidemic, ha assenyalat que "l'amor és un sentiment de l'individu, particular, per tant l'important és que cadascú estimi com vulgui", en relació a la necessitat de donar suport a la Diada LGTBI. Per altra banda, Xavi Martínez de Parados Unidos ha explicat que la seva entitat ha rebut molt suport per part de la vila, un suport que volen retornar fent-se seva la lluita pels drets LGTBI.

Més modesta, però amb el mateix esperit
La Diada LGTBI és més modesta que la celebrada l'any passat, quan Ripollet va acollir la manifestació descentralitzada del Dia per l'Alliberament LGTBI. De fet, el pressupost d'enguany oscil·la entre els 2.500 i 3.000 euros, una xifra que no arriba a un 20% del pressupost de l'any passat. Tanmateix, l'esperit reivindicatiu i fraternal de la Diada serà el mateix. A hores d'ara, ja han confirmat la seva presència gairebé una vintena d'entitats LGTBI de tot Catalunya, com ara Gais Positius o el Casal Lambda, entre altres. També hi haurà representació política, tant a escala estatal com catalana.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal