fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 18 de gener de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis socials
Serveis Socials es vincula més amb el Patronat d'Ocupació i fa una aposta pel treball comunitari -Serveis socials- 07/07/2017

Amb el final del curs, toca fer balanç. La regidoria de Serveis Socials ha presentat aquest dimecres, 5 de juliol, la Memòria sobre les actuacions que s'han dut a terme durant el passat 2016. Reyes Múñoz, regidora de Serveis Socials, i Montse Llorenç, cap del departament, han fet un breu resum de totes les accions. Durant l'any passat, es van realitzar totes les tasques basant-se en quatre eixos bàsics, que han centrat l'acció de govern. Una major vinculació amb el Patronat d'Ocupació, el desplegament complert de la Llei de Dependència, incrementar les ajudes econòmiques per a l'habitatge i una aposta clara pel treball comunitari són aquests quatre objectius que s'han assolit durant el 2016.

Serveis Socials es vincula més amb el Patronat d'Ocupació i fa una aposta pel treball comunitari -Imatge 1-Serveis Socials es vincula més amb el Patronat d'Ocupació i fa una aposta pel treball comunitari -Imatge 2-

La regidora Reyes Múñoz va explicar que Ripollet va patir molt la crisi i encara l'arrossega, per això van apostar per una vinculació més profunda amb el Patronat Municipal d'Ocupació (PMO). "Aquesta col·laboració entre els departaments es pot comprovar en els plans d'ocupació que hem iniciat, abans no hi havia aquest tàndem", indica la regidora. S'han destinat 150.000 euros per a aquests plans d'ocupació.

Desplegament total de la Llei de Dependència
Per altra banda, s'ha augmentat la partida pressupostària de la Llei de Dependència, en 150.000 euros més. D'aquesta manera, s'ha pogut desplegar totalment aquesta mesura, atenent ja a les persones dependents de grau 1. Fins ara, s'atenia les persones de graus 3 i 2, és a dir les persones amb més dependència. Amb aquest increment, es desplega totalment la Llei. Montse Llorenç, cap de Serveis Socials, ha assenyalat que ha augmentat "la demanda a Serveis Socials, sobretot en atenció domiciliària", arran d'aquest desplegament. La previsió és que aquesta demanda continuï augmentant de cara a l'any vinent, però la regidora Reyes Múñoz és contundent en afirmar que la Llei de Dependència "és un dret, i continuarem treballant per retirar el copagament a més persones". En aquest sentit, la regidora va avançar que per al 2018 està previst que s'augmenti la partida pressupostària de Serveis Socials.

Ajudes econòmiques per a l'habitatge
L'habitatge és un altre dels aspectes en el qual hi ha posat major èmfasi la regidoria de Serveis Socials durant aquest 2016. En total, ha destinat 30.000 euros en ajudes econòmiques per a l'habitatge, com per exemple ajuts al lloguer. Està previst que al setembre es tiri endavant un nou pla d'ocupació que hauria de permetre elaborar un protocol d'emergència per a les persones que pateixen exclusió residencial. Durant l'any passat, la regidoria va gastar 72.700 euros en ajudes per urgència habitacional, és a dir "en casos d'emergència com ara deutes o desnonaments que es van poder aturar, i dels quals se'n van beneficiar 76 famílies", ha puntualitzat Montse Llorenç. Respecte a les polítiques contra la pobresa energètica, l'Ajuntament rep anualment un finançament directe de l'Àrea Metropolitana (AMB) i la Generalitat per tal de fer front als deutes de les famílies en el pagament dels subministraments bàsics. Aquest 2016, l'Ajuntament ha pogut destinar 83.800 euros, amb els quals s'han beneficiat 176 famílies. "I el més important és que no s'ha produït cap tall en el subministrament de serveis bàsics", ha assenyalat la regidora Reyes Múñoz.

Una aposta pel treball comunitari
Per últim, des de l'any passat la regidoria ha fet una aposta clara i decidida pel treball en grups, per sobre de l'atenció individualitzada. "És un treball que dóna molt bons resultats, perquè apodera les persones, com s'ha pogut comprovar amb els grups de dones o de mares adolescents que hem iniciat", indica la regidora. "L'objectiu és que les persones vegin que no són les úniques que han passat per aquesta situació, i que sigui la mateixa persona la que provoqui el canvi, la millora", ha explicat Reyes Múñoz.

J.S.


Icona Fitxer PDF - 6,39 Mb - ripollet-ses-serveis-socials-memoria-2016.pdf 
Icona Fitxer PDF - 1,8 Mb - ripollet-ses-serveis-socials-memoria-2016-presentacio-010617.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal