fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Cultura- 23/06/2017

Ripollet celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan aquest divendres, la nit del 23 de juny. Quant a les revetlles populars, la Policia Local ha rebut la petició de veïns, entitats i un restaurant per a celebrar revetlles populars, amb la implicació de talls de trànsit. Així, es tallaran alguns trams dels carrers Nou, Sol, Salvador Espriu, Calvari i Cerdanyola del Vallès. Per altra banda, la rambla de Sant Jordi restarà tallada al trànsit des del divendres 23 de juny a les 22 hores fins al diumenge 25, a la mateixa hora. També hi haurà revetlla a la seu de l'AV Maragall, i el Centro Aragonés celebra un sopar popular al carrer Nou. Per últim, al brollador del Parc dels Pinetons, es farà una festa organitzada per l'Aresta, on s'ha autoritzat l'encesa d'una foguera. A Ripollet, segons fons de la Policia Local, hi ha 7 casetes de venda de petards autoritzades. Així mateix, el cos de la Policia Local reforçarà el servei, ampliant el nombre de patrulles i efectius i comptarà amb la col·laboració de Protecció Civil.

Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Imatge 1-Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Imatge 2-Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Imatge 3-Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Imatge 4-Ripollet gaudirà de vuit revetlles populars i una foguera la nit de de Sant Joan -Imatge 5-

Una revetlla segura
A la revetlla de Sant Joan se sumen moltes tradicions com ara les fogueres, els petards, la coca i el cava, els quals són elements indispensables. Des del departament d'Interior de la Generalitat, però, es demana precaució i una bona manipulació tant dels focs d'artifici com dels aliments per poder gaudir de la revetlla sense cap incident. Com cada any, ha publicat alguns consells de seguretat per poder gaudir d'una revetlla segura.

Respecte als petards i el seu ús, es recomana que es comprin en els establiments autoritzats. No s'ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, i no es poden subjectar mentre s'encenen. És recomanable allunyar-los de la cara o qualsevol altre membre del cos. No s'han de llençar contra les persones, i si no exploten, val més no tocar-los sense haver-los remullat abans.

No es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc, ni s'ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

Quant a les revetlles veïnals, no s'ha d'encendre mai cap foguera amb líquids inflamables. S'ha de tenir molt de compte que tots els edificis veïns tinguin les finestres i els balcons tancats, no fos cas que les guspires o algun coet perdut entressin en algun habitatge i provoquessin un incendi. També s'han de plegar els tendals que pugui haver-hi a les terrasses.

Com en altres festivitats, es recomana agafar el transport públic si es preveu que aquella nit es prendran begudes alcohòliques o per evitar ensurts al volant provocats pel cansament o la somnolència.

Teatre per conscienciar els joves
Com a novetat, aquest any la Direcció General de Protecció Civil ha creat l'obra teatral 'A foc lent', protagonitzada pels actors de Filomena Teatre. Es tracta d'una obra pensada i recomanada per a alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d'ESO. S'emmarca dins de la campanya 'Revetlles amb precaució'. Té l'objectiu de fer conèixer quins són els consells que s'han de seguir per manipular material pirotècnic i per gaudir d'una revetlla amb seguretat. L'obra de teatre té una durada aproximada de 20 minuts i, quan finalitza, s'obre un torn de preguntes on s'interactua amb els alumnes. En acabat, i si el centre ho permet, una colla de diables fa una demostració de com s'han llançar els petards amb seguretat.


Icona Fitxer PDF - 0,79 Mb - Poster_Feu.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,58 Mb - Poster_Sigueu.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal