fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els alcaldes vallesans acorden que les contractacions públiques tinguin un salari mínim de 15.000 € -Política- 12/06/2017

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha aprovat aquest dijous, 8 de juny, establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000 € bruts a l'any (1.071 € mensual en 14 pagues) per posar fi a la precarietat dels llocs de treball. L'acord implica que els ajuntaments i el Consell Comarcal apliquin aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors i exigir el seu compliment a les contractacions de serveis externs.

Els alcaldes vallesans acorden que les contractacions públiques tinguin un salari mínim de 15.000 € -Imatge 1-Els alcaldes vallesans acorden que les contractacions públiques tinguin un salari mínim de 15.000 € -Imatge 2-

Aquesta és una de les mesures de l'Acord 'Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat', que ha permès tirar endavant accions per fer front a la pobresa estructural i severa que es viu a la comarca, tal com reflecteix l'Estudi sobre desigualtat i pobresa elaborat per l'Observatori comarcal (veure document adjunt). L'estudi ha conclòs que la pobresa severa augmenta al Vallès Occidental i la pobresa estructural persisteix. Prop del 22% de la població vallesana viu en situació de pobresa i el 27% de les persones treballadores tenen uns ingressos inferiors a 12.000 euros l'any. A més, l'atur de llarga durada es cronifica i el 46% de les persones aturades fa més d' un any que estan a l'atur. A més, el 43% de les persones aturades no reben cap prestació.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha remarcat que hi ha "prop d'un 30% de treballadors pobres, en precari, i amb l'actual salari mínim interprofessional no n'hi ha prou". Segons Giménez, s'elaborarà "un dictamen que doni garanties a com els ajuntaments poden aplicar el salari mínim comarcal tant als processos de contractació propis com als plecs de les empreses concessionàries; hem de ser capaços de donar exemple des de les administracions incorporant aquest salari mínim als concursos públics".

En l'acord 'Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat', el Consell d'alcaldes i alcaldesses també dóna suport a la recentment creada Comissió mixta d'observació permanent de les desigualtats i la pobresa al Vallès Occidental. Aquesta Comissió té l'objectiu de fer el seguiment de l'evolució de la pobresa i les mesures per fer-li front, així com impulsar noves estratègies i actuacions. En conseqüència, s'insta a treballar per l'establiment d'un preu màxim de lloguer d'habitatges, i estudiar possibles ajuts als propietaris que s'hi acullin. Altres mesures que es volen prendre és consensuar entre els municipis uns criteris d'accés als ajuts d'urgència social per avançar cap a una baremació comuna, o elaborar un informe específic sobre els costos, impactes i beneficis de la renda bàsica garantida aplicada als municipis.

Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.


Icona Fitxer PDF - 1,71 Mb - ripollet-eco-estudi-pobresa-valles-occidental-2017.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal