fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 24 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
L'Ajuntament planifica 60 noves contractacions temporals en plans d'ocupació per als pròxims mesos -Economia- 09/05/2017

L'Ajuntament de Ripollet ja ha planificat fins a 60 nous contractes a través de plans d'ocupació que se signaran en el que falta d'any 2017 i el pròxim 2018. D'aquestes 60 noves contractacions temporals, 32 s'emmarcaran en Plans Locals d'Ocupació, finançats exclusivament pel consistori, i es duran a terme completament durant aquest any. El Patronat Municipal d'Ocupació (PMO) farà una aportació de 265.000 euros. La resta de contractes, és a dir 28, seran finançats per la Diputació de Barcelona, amb un cost de 533.000 euros. Està previst que aquests s'iniciïn entre aquest 2017 i l'any vinent.

L'Ajuntament planifica 60 noves contractacions temporals en plans d'ocupació per als pròxims mesos -Imatge 1-

Actualment, estan en vigor 53 contractacions de plans d'ocupació, dels quals 27 són finançades per la Diputació (80.000 euros) i 26 a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (63.000 euros). En tots dos casos, l'Ajuntament de Ripollet hi afegeix una aportació, per complementar el salari percebut i arribar al mínim. Sumant tots els plans d'ocupació previstos i els que ja es duen a terme, durant aquest 2017 s'arribarà al centenar de contractacions, superant els 93 contractes de l'any passat.

L'objectiu de tots aquests plans d'ocupació és reforçar els departaments municipals, impulsant nous projectes o donant suport als ja iniciats. Com sempre, aquests plans d'ocupació estan adreçats a persones en major risc d'exclusió social i l'objectiu és millorar la seva ocupabilitat, formació i orientació professional.

Respecte a les 60 futures contractacions, els seus beneficiaris s'encarregaran d'intervencions de tot tipus. Abasten des de l'arranjament d'equipaments a espais públics, actuacions al riu Ripoll (Medi Ambient i Sostenibilitat), reforç de la neteja públic i de parcs i jardins, reforç en el departament d'informàtica (per tirar endavant l'administració electrònica), etc. A més, s'incrementa el temps de durada d'alguns contractes d'aquests plans d'ocupació. Concretament, la meitat dels plans d'ocupació endegats per la Diputació tindran una durada de 12 mesos, i no de 6 com és habitual.

En la roda de premsa de presentació de la planificació dels plans d'ocupació, l'alcalde José María Osuna ha lloat la feina feta pels diversos departaments en els darrers mesos plantejant necessitats i propostes que han permès la seva planificació. L'alcalde ha destacat la "feina transversal i conjunta de tots els departaments del consistori". Per la seva banda, Carmen Guirado, tècnica municipal del PMO, ha destacat la tasca feta per triar els projectes més necessaris o urgents. En la roda de premsa, l'alcalde J.M. Osuna també ha lamentat que "amb la legislació actual, els plans d'ocupació es converteixen en una de les poques formes que tenen els consistoris per reforçar les seves plantilles".

J.S.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal