fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Els dos vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar el Pla de Mobilitat de les comarques -Serveis- 25/04/2017

Els municipis del Vallès Occidental i de l'Oriental es van reunir divendres passat, 21 d'abril, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. L'objectiu de la trobada era iniciar l'elaboració del Pla de Mobilitat que ha de definir les infraestructures i els serveis de mobilitat que necessiten les dues comarques. Ambdues parts es plantegen que el Pla estigui redactat a finals d'any i que es pugui fer l'aprovació inicial a principis del 2018. D'aquesta manera, es desenvoluparia en els pròxims anys amb un horitzó situat el 2026.

Els dos vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar el Pla de Mobilitat de les comarques -Imatge 1-Els dos vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar el Pla de Mobilitat de les comarques -Imatge 2-Els dos vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar el Pla de Mobilitat de les comarques -Imatge 3-Els dos vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar el Pla de Mobilitat de les comarques -Imatge 4-



Segons ha explicat el conseller Rull, el Pla de mobilitat dels Vallesos se centrarà en tres objectius. D'una banda, analitzar la mobilitat i com afecta les diverses infraestructures ja planificades. En segon lloc, abordar el transvasament global de passatgers i mercaderies, és a dir tota la xarxa que permet l'intercanvi entre mitjans de transport (xarxa viària, xarxa ferroviària, autobusos interurbans, intercanviadors...). I, en tercer lloc, analitzar l'efecte que pot suposar la posada en marxa del corredor del Mediterrani. El corredor del Mediterrani podria significar el transvàs de bona part del transport de mercaderies que ara s'efectua per carretera i que congestiona de manera considerable l'AP7/B30.

A la trobada, celebrada a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, hi van assistir representants municipals dels més de 60 ajuntaments que sumen les dues comarques, i els presidents dels dos Consells Comarcals, Ignasi Giménez i David Ricart. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat que "amb una diagnosi compartida, es podrà dibuixar les infraestructures de mobilitat que els dos Vallesos necessiten i que aquest dibuix sigui un dibuix estable; el que no pot ser és que les infraestructures, que tenen processos de cocció lents, canviïn en funció de qui governi".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha assegurat que "creiem que hem de poder arribar a grans consensos, a grans acords i a grans pactes que ens permetin redreçar la situació que creiem que és injusta pel nostre territori; es tracta d'iniciar l'elaboració d'un full de ruta en relació a les infraestructures de transport públic i transport privat que necessiten els dos Vallesos". Per últim, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, ha assegurat que el Pla "ha de permetre posar en comú totes les sensibilitats i mirades, amb la participació de tots els agents socials i de tots els municipis".

Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal