fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'historiador Miquel Sánchez 'descobreix' els molins paperers de Ripollet -Cultura- 21/04/2017

L'historiador de Cerdanyola del Vallès, Miquel Sánchez, va presentar el 20 d'abril a la Biblioteca de Ripollet el seu llibre Els molins paperers del Ripoll inferior: Barberà, Ripollet, Cerdanyola i Montcada (segles XVI-XVIII). L'acte va ser presentat per Francesca Gispert, de la CRAC, i va comptar amb la intervenció del regidor de Cultura, Oriol Mor.

L'historiador Miquel Sánchez 'descobreix' els molins paperers de Ripollet -Imatge 1-L'historiador Miquel Sánchez 'descobreix' els molins paperers de Ripollet -Imatge 2-L'historiador Miquel Sánchez 'descobreix' els molins paperers de Ripollet -Imatge 3-

Sánchez va iniciar la xerrada explicant la història del suport de l'escriptura, començant pel papir i el pergamí fins al paper, producte inventat a la Xina i que va arribar a Europa a través de la Ruta de la Seda. De fet, a la península Ibèrica musulmana medieval ja es fabricava paper a Xàtiva.

L'historiador també va esbossar la història dels molins del Ripoll i la seva reconversió de fariners a drapers i paperers. En concret, Sánchez va parlar del rec Monar que abastia els conreus del Ripoll i dels diferents molins paperers ripolletencs: el del Cal Xec, el Buxó, el d'en Ginestar (el més antic) i el de Can Massachs. Un sistema de producció que les riuades del 1962 van esborrar.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal