fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta un llibre que reviu la repressió franquista a través de les vivències d'un republicà -Cultura- 18/04/2017

En el marc de Sant Jordi i dins del seu programa d'activitats, aquests dies s'estan duent a terme diverses presentacions de llibres. La pròxima cita literària tindrà lloc aquest dimarts, 18 d'abril, a partir de les 19.30 hores, al CIP Molí d'en Rata. L'Associació Cultural La Escalera, amb la col·laboració de Mollet amb Cuba i l'Ajuntament de Ripollet, han organitzat la presentació del llibre Me lo decía mi abuelito, un acte que comptarà amb la presència del seu autor, Alberto Valenzuela. També hi assistirà Felipe Moreno, coordinador de la plataforma catalana de suport a la querella argentina contra el franquisme. Moreno, a més, va ser un dels torturats per Billy el Niño.

Es presenta un llibre que reviu la repressió franquista a través de les vivències d'un republicà -Imatge 1-Es presenta un llibre que reviu la repressió franquista a través de les vivències d'un republicà -Imatge 2-Es presenta un llibre que reviu la repressió franquista a través de les vivències d'un republicà -Imatge 3-

L'obra Me lo decía mi abuelito recull, de manera novel·lada, les vivències de l'avi de l'autor, Manuel Valenzuela, qui fou afusellat pels franquistes al gener de 1940 a Guadix. Durant tot el temps en què Manuel va estar empresonat va escriure unes notes, que ara el seu nét ha recopilat. L'objectiu de l'autor és fer pedagogia de què va suposar la República i fer justícia, pensant en el futur sense oblidar el passat.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal