fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Aliança per l'ocupació i el desenvolupament econòmic a la conca del Ripoll i la riera de Caldes -Política- 06/04/2017

Un total de catorze municipis de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, entre ells Ripollet, van signar dimecres, 5 d'abril, una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l'empresa. L'aliança pretén assolir una "Estratègia territorial d'ocupació i desenvolupament econòmic" de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, d'acord amb el que preveu el desplegament de la Llei 13/2015, d'Ordenació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aliança per l'ocupació i el desenvolupament econòmic a la conca del Ripoll i la riera de Caldes -Imatge 1-

Aquesta aliança es produeix en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar aquesta nova llei. El Govern català recomana l'agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes.

Estratègia comuna
En el cas d'aquests 14 municipis, l'estratègia compartida vol fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d'atur crònic. Alhora, l'estratègia comuna pretén millorar el sistema d'atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l'emprenedoria i suport a les empreses. També treballarà per l'assoliment un sistema productiu de qualitat i sostenible.

D'altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis reclamant alhora infraestructures territorials d'accessibilitat i connectivitat.

El document, batejat com "La Declaració de Can Roqueta" s'adreça a tots els actors socials i econòmics del territori, i continua obert a organitzacions i entitats que vulguin adherir-se. També demana una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l'ocupació i el desenvolupament econòmic.

Les ciutats que subscriuen la declaració, presentada avui al Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta, són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

R.H.


Icona Fitxer PDF - 0,26 Mb - pol-declaracio-alcaldes-ripoll-caldes-can-Roqueta-050417.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal