fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Vistiplau unànime al nou Pla Educatiu Local 2017-2018 i a l'aplicació de la targeta rosa -Plens- 31/03/2017

El Ple municipal del mes de març, celebrat aquest dijous, 30 de març, va aprovar per unanimitat dos dels punts més destacats de la nit. Per una banda, va tirar endavant la proposta del nou Pla d'Acció del Pla Educatiu Local per als pròxims dos anys. Aquest Pla d'Acció és un full de ruta amb 13 actuacions, com ara crear camins escolars segurs i educatius o repensar un nou model d'escola bressol municipal, entre altres. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que aquest Pla d'Acció és de dos anys, en lloc de quatre, tal com recomana la Diputació de Barcelona per tal de "fer un seguiment més acurat i exhaustiu" de totes les actuacions que es duen a terme. "Amb el nou Pla d'Acció, seguim en la bona línia de reforçar l'educació a Ripollet", va indicar Mor. Tots els grups municipals van votar a favor, i molts d'ells van felicitar la comunitat educativa ripolletenca a la qual van qualificar de compromesa i innovadora.

Vistiplau unànime al nou Pla Educatiu Local 2017-2018 i a l'aplicació de la targeta rosa -Imatge 1-Vistiplau unànime al nou Pla Educatiu Local 2017-2018 i a l'aplicació de la targeta rosa -Imatge 2-Vistiplau unànime al nou Pla Educatiu Local 2017-2018 i a l'aplicació de la targeta rosa -Imatge 3-Vistiplau unànime al nou Pla Educatiu Local 2017-2018 i a l'aplicació de la targeta rosa -Imatge 4-

També va tirar endavant la proposta del govern municipal d'un acord de col·laboració entre el consistori i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a l'aplicació de la targeta rosa. El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez, va explicar que aquest títol tarifari de transport públic només està disponible per als usuaris de la Zona 1. Aquest conveni, però, permet els veïns de Ripollet aconseguir la targeta rosa. Això sí, només podrà ser utilitzada en la Zona 1. L'acord també inclou la targeta de l'acompanyant. El conveni estableix que l'Ajuntament ha d'assumir el cost que suposa l'ús d'aquest títol per part dels ripolletencs, i AMB calcula que l'import és de 30 euros per persona a l'any. Així doncs, el consistori haurà d'abonar cada any 1.500 euros a l'AMB, per a que un total de 500 veïns de Ripollet es puguin beneficiar d'aquest servei. En aquest cas també tots els grups municipals van votar a favor. Malgrat tot, els grups de l'oposició de Convergència i PSC van criticar Sánchez perquè, segons ells, fa un any va donar per fet aquest acord que finalment s'ha demorat alguns mesos. Per la seva banda, el PP va allargar la mà al regidor indicant que "qualsevol millora comptarà amb el nostre suport". El seu portaveu, Víctor Diéguez, va denunciar que "Ripollet es troba a anys llum en el tema del transport públic en comparació amb la resta de poblacions del nostre entorn, el veí de Ripollet no és de segona". Sánchez va agrair el suport de tots els grups i va admetre el retard de l'acord. Així mateix, durant el torn de precs i preguntes, va explicar que s'ha enviat tota la documentació i les al·legacions del Pla de Mobilitat Urbà i que el consistori està pendent d'una resposta per part de la Generalitat per continuar treballant-hi.

Altres aprovacions destacades
Durant el Ple, també es va aprovar una modificació de crèdits que servirà per fer algunes millores en els locals d'assaig, que gestionen la Regidoria de Joventut i l'entitat Kanyapollet. Des de fa un temps, el sistema d'accés mitjançant unes targetes s'ha espatllat. Part d'una subvenció de la Diputació servirà per arranjar aquest sistema, que passarà a ser amb les empremtes dactilars, un sistema que permet "una entrada més controlada i individualitzada", segons el regidor de Joventut, Oriol Mor. Aquest punt va tirar endavant amb els vots favorables d'Ara Decidim, PP, ERC, Convergència i la regidora no adscrita. PSC i Ciutadans es van abstenir.

Per altra banda, el Ple també va donar el seu vistiplau a la creació d'una comissió que estudiarà la conveniència i els tràmits a fer per tal de municipalitzar el servei de neteja dels edificis municipals. Tots els grups municipals van votar-hi a favor, excepte el Partit Popular, que es va abstenir. La 1a tinent d'alcalde Pilar Castillejo va explicar que d'aquí a tres mesos es portarà a aprovació del Ple les accions que decideixi aquesta comissió.

Per últim, el Ple municipal també va aprovar l'adhesió del consistori al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per tal d'aportar una part dels ingressos a projectes solidaris i de cooperació.

Mocions aprovades
Respecte a les mocions, es van aprovar totes elles. La primera va ser presentada per Ciutadans, en la qual demanava una campanya de sensibilització amb motiu del Dia Mundial per a la Conscienciació sobre l'Autisme, que es commemora el 2 d'abril. En aquest sentit, C's sol·licitava un estudi per instal·lar un sistema de comunicació a través de símbols als edificis públics, per a que les persones que pateixen aquesta malaltia es puguin comunicar més fàcilment. La moció es va aprovar per unanimitat.

Ara Decidim va presentar una altra moció en favor de la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria matrimonial o d'atorgament d'escriptures i testaments, entre altres. Tots els grups van votar a favor, excepte el PP que es va abstenir. La coalició també va presentar-ne una altra de suport a la Via Asturiana, una iniciativa de reforma constitucional nascuda del moviment 15M a Astúries. La moció va ser proposada a diferents grups municipals per part de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). En aquest punt, van votar a favor Ara Decidim, ERC, Convergència i la regidora no adscrita, mentre que PSC, C's i PP es van abstenir. Per últim, es va votar una moció conjunta d'ERC-JpR, Ara Decidim i el PSC per declarar Ripollet Vila Groga, és a dir una vila que lluita per la defensa del model d'educació públic i d'educació. Tots els grups van votar-hi a favor, menys Ciutadans i PP que s'hi van oposar.

Aclariments del govern municipal
En el moment dels precs i preguntes, l'equip de govern va aprofitar algunes de les preguntes de l'oposició per aclarir algunes actuacions. Per una banda, el regidor d'Educació Oriol Mor va assenyalar que l'Ajuntament es planteja un model de Casals d'Estiu diferent de l'establert fins ara, arran una pregunta del PSC. "No volem potenciar un casal municipal, sinó que volem promoure diferents models i alternatives", va indicar Mor. El regidor va assenyalar que, en cas que el preu dels casals augmenti, el consistori farà un esforç per augmentar el nombre de beques i que "aquesta pujada de preus no repercuteixi en les famílies". Els socialistes van aprofitar una altra pregunta per queixar-se que el govern no divulgava el resultat de l'estudi sobre les olors al poble, que va realitzar la UPC. La tinent d'alcalde Pilar Castillejo va reiterar que aquest estudi indicava que l'Ecoparc era un dels focus importants d'olors i emissions a la vila. L'estudi, però, recomanava una ampliació de l'estudi i l'elaboració d'un mapa d'olors de la vila. Segons Castillejo, ara mateix s'està duent a terme aquest reconeixement de tota la vila i va afegir que, "gràcies a la valentia del govern, s'havia aconseguit que l'Ecoparc hagi fet importants inversions per pal·liar les molèsties dels veïns".

Per la seva banda, Xavier Peñarando (Convergència) va demanar a l'equip de govern un aclariment sobre l'Ordenança de Civisme, ja que l'havia criticat quan estava a l'oposició, però ara en fa ús, per exemple per sancionar els propietaris de gossos que no recullin els excrements del terra. El regidor David Fontanals va replicar que el grup municipal d'Ara Decidim considera que és necessària una reforma de l'Ordenança, que s'estudiarà pròximament. "L'equip de govern prioritzem la mediació, i l'Ordenança només s'utilitza com a últim recurs", va indicar Fontanals.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va finalitzar el Ple fent un aclariment sobre l'afer Lidl. Osuna va reiterar que la decisió de l'empresa de construir un centre a Martorell "no té res a veure" amb els seus plans de futur a Montcada-Ripollet. Va insistir en el fet que "l'ampliació que plantejava en un inici atemptava contra lleis mediambientals". I, per últim, J.M. Osuna va assegurar que "Lidl no marxa i, a més, ha refermat la seva intenció de continuar aquí, invertint i creant nous llocs de treball". L'alcalde va avançar que seguiria informant els grups municipals de les reunions que mantindria amb Lidl respecte a les quatre parcel·les que ha comprat a tocar de la seva planta i que han de servir perquè l'empresa continuï creixent a Montcada-Ripollet.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal