fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
El Consell Escolar Municipal aprova el Pla Educatiu Local per als anys 2017 i 2018 -Educació- 23/03/2017

El Consell Escolar Municipal va aprovar el passat 2 de març el Pla Educatiu Local (PEL) per als dos pròxims anys, 2017 i 2018. Després d'aquest tràmit, es portarà al Ple municipal per a la seva aprovació. Les reunions del Consell Escolar Municipal (CEM) han permès elaborar un Pla d'Acció, que marca el full de ruta a seguir en els anys vinents i, a més, posa en marxa una nova manera de funcionar a través de diverses comissions. Aquest Pla d'Acció ha previst un total de 13 accions per aplicar en matèria d'educació. La previsió és dur a terme nou d'aquestes propostes el 2017 i 4, durant el 2018. Dinamitzar espais educatius oberts als barris; crear uns camins escolars nets, segurs i educatius; repensar el model d'escoles bressol públiques; incrementar la formació de les persones adultes, o potenciar els casals d'estiu de Ripollet són alguns d'aquests objectius dels pròxims anys.

El Consell Escolar Municipal aprova el Pla Educatiu Local per als anys 2017 i 2018 -Imatge 1-

L'acte d'aprovació del Pla Educatiu Local es va celebrar al Centre Cultural, amb la presència del diputat delegat d'Educació, Rafael Homet. El diputat va destacar "la perspectiva de l'educació com un projecte compartit on és necessari confiar en les escoles, però els centres també han de tenir confiança en les famílies". Per la seva banda, el regidor d'Educació Oriol Mor va explicar que el Pla Educatiu Local és el resultat d'un treball conjunt i "la culminació d'una dinàmica que era bona, però que calia que fos més ambiciosa". Segons Mor, "el PEL és una eina viva que suposa tota una responsabilitat, ara cal fer petits passos ambiciosos i sòlids".

Durant la reunió, el Consell Escolar Municipal va aprovar l'esborrany de la moció que es presentarà al Ple municipal, en la qual es demana declarar Ripollet com a vila groga, en defensa de l'educació pública i els seus valors. Finalment, hi va haver una pregunta d'una representant de l'AFI de El Martinet referent a la reubicació de la benzinera de Can Mas. Aquesta persona va demanar als grups polítics que arribessin a un consens i, d'aquesta manera, mantenir la coherència amb un Pla Educatiu Local que defensa els camins escolars segurs i educatius.

Foto: Sessió de treball del CEM.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal