fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
L'amiant de les escoles serà retirat abans del pròxim curs -Política- 15/03/2017

El Parlament ha aprovat la proposta del PSC, sorgida de la comunitat educativa i sindicats del Vallès Occidental, que demanava retirar durant el curs 2017-2018 l'amiant de 38 escoles i instituts catalans que tenen aquest a les seves instal·lacions. L'aprovació permetrà elaborar un pla de substitució progressiu per tal de retirar l'amiant als centres escolars del conjunt del territori abans de l'inici de curs 2017-2018.

L'amiant de les escoles serà retirat abans del pròxim curs -Imatge 1-

A Ripollet, segons la regidoria d'Educació, hi ha amiant a la coberta del gimnàs de l'escola Ginesta i també existeixen unes plaques a l'escola Escursell, però aquestes últimes ja estava previst retirar-es per a que el centre pugui fer un projecte d'hort.

La proposta socialista aprovada planteja un procés dividit en tres fases: la primera es fer un inventari que permeti saber el nombre total de centres afectats, la segona és establir una data per a la retirada del material i la tercera és un pla per substituir-lo per un altre element.

El diputat vallesà, Pol Gibert, ha recordat que es tracta «d'una substància perjudicial per la salut, no només dels infants, sinó de totes les persones que treballen en aquests centres» i que tot i que des de 2002 l'amiant és una substància prohibida al conjunt de l'Estat, «encara n'hi ha restes a molts edificis, entre ells, als centres educatius. Per això s'ha de prioritzar un pla de substitució progressiu del fibrociment en aquests espais», comenta el diputat.

Foto: PSC. Pol Gibert al Parlament

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal