fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Manifest de l'equip de govern contra l'agressió homòfoba de Berga -Societat- 13/03/2017

El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, en nom del govern municipal, assumeix el manifest de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya en rebuig a l'agressió homòfoba d'aquest passat cap de setmana al municipi de Berga.

Manifest de l'equip de govern contra l'agressió homòfoba de Berga -Imatge 1-

Manifest

Aquest ha estat un cap de setmana trist per a la llibertat i per a la democràcia.

Des de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya volem fer explícita la nostra condemna a l'agressió homòfoba que van patir, la nit de dissabte a diumenge, dos joves a la ciutat de Berga en el moment de mostrar el seu afecte en públic. Atacs d'aquest tipus no es poden tolerar en una societat democràtica que defensa el dret de les persones a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i identitat de gènere. Totes les persones tenen dret a estimar i a mostrar els seus sentiments en públic.

L'Ajuntament de Berga forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, des d'on treballem per desenvolupar polítiques municipals en defensa dels drets dels col·lectius LGTBI i per avançar cap a una societat igualitària, lliure de lgtbifòbia i de violències masclistes de tota mena. Així, des del primer moment l'Ajuntament de Berga ha mostrat el seu rebuig a aquesta agressió homòfoba fent públic un comunicat on declara que aquesta agressió no quedarà impune i sumant-se a la concentració de rebuig convocada per avui a les 19h a la Plaça Sant Pere, de Berga.

Des de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya també volem mostrar el nostre total i absolut rebuig a aquesta agressió homòfoba, alhora que volem donar tot el nostre suport a les víctimes d'aquest atemptat i a l'Ajuntament de Berga en les accions legals que emprengui contra els agressors.

No podem tolerar atacs d'aquests tipus ni a Berga ni enlloc.

A més de condemnar els fets de Berga i una altra agressió homòfoba a Sants, el regidor Sánchez insisteix en la necessitat d'activar tots els mecanismes i recursos necessaris per fer front a la xacra de la violència i impunitat lgtbifòbica. És imprescindible actuar amb contundència i responsabilitat política davant de la vulneració dels drets i llibertats del col.lectiu LGTBI. És inadmissible la manca de desenvolupament de protocols específics i plans de prevenció per eradicar la transfòbia, bifòbia i homofòbia perquè és vital garantir l'atenció integral a les persones lgtbi. Segon Sánchez "no podem acceptar la manca de sancions davant de les denúncies per lgtbifòbia, perquè es genera un sentiment d'absoluta impunitat".

Per això, Sánchez insisteix en l'exigència al govern de la Generalitat per tal que compleixi de forma total i immediata la moció aprovada pel Parlament el passat 9 de març on s'emplaça a la Generalitat a implementar abans de 3 mesos els protocols de bullying, el de deure d'intervenció i el reglament sancionador.

Foto: Fran Sánchez, durant la concentració de rebuig convocada dilluns, 13 de març, a Berga.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal