fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els governs de Ripollet, Badalona i Cerdanyola debaten l'impuls de la república catalana i social -Política- 10/03/2017

Ripollet acollirà diumenge, 12 de març, la segona sessió de la jornada debat que coorganitzen Decidim Ripollet, Guanyem Badalona en Comú i Compromís per Cerdanyola i que porta per títol Les ciutats metropolitanes per la República dels drets socials. Impulsem el Procés Constituent. La primera sessió tindrà lloc dissabte, 11 de març, a Badalona. Amb la jornada, aquestes formacions volen extreure unes propostes conjuntes sobre com ha de ser la futura República catalana, on siguin les ciutats metropolitanes les que exerceixin de motors del procés constituent, basant-se en la defensa i la priorització dels drets socials bàsics des del coneixement i proximitat de les realitats locals, comarcals i territorials. Per a més informació, es pot visitar el web www.republica2017.cat.

Els governs de Ripollet, Badalona i Cerdanyola debaten l'impuls de la república catalana i social -Imatge 1-

La sessió ripolletenca tindrà com a escenari el Centre Cultural, on hi haurà un primer col·loqui titulat Les ciutats metropolitanes, motors de la República, que comptarà amb Itziar González, arquitecta, impulsora del Parlament Ciutadà i membre de l'equip coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum; Raul Zelik, escriptor, periodista, traductor i politòleg alemany que ha estudiat i coneix bé el procés sobiranista català; Manuel Delgado, antropòleg i professor universitari; i Antonio Baños, periodista, activista social, escriptor i músic, membre de Súmate i l'ANC, i que aviat publicarà el llibre La República possible.

L'últim debat que es farà a Ripollet, que té per objectiu fer propostes concretes per seguir avançant en el procés constituent cap a la República dels drets socials, comptarà amb Joan Josep Nuet, secretari general del PCC, coordinador general d'EUiA, diputat per Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya; Gabriela Serra, diputada per la CUP-CC; Pilar Castillejo, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Ripollet; i Jose Téllez, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Badalona.

A Badalona hi haurà la xerrada inaugural Les ciutats metropolitanes davant el procés constituent, a càrrec de l'alcaldessa, Dolors Sabater, i dels alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i de Ripollet, José María Osuna. Tot seguit, hi haurà debats simultanis en grup sobre habitatge i subministraments bàsics, amb Irene Escorihuela, politòloga especialitzada en habitatges i drets humans; educació, amb Enric Saurí i Sheila González, experts en polítiques públiques d'educació; i mobilitat, amb Nel·la Saborit i Adam Bonnin, especialistes en transports, infraestructures i urbanisme. Dissabte clourà amb la posada en comú dels debats sectorials.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal