fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Plens- 24/02/2017

El Ple Ordinari de febrer va refusar el canvi d'ubicació de la benzinera que inicialment havia d'obrir al costat de l'escola El Martinet i que estava aturada per l'oposició veïnal. Tot i l'acord arribat amb els veïns, l'escola i l'empresa Bon Àrea, el govern de Decidim no va aconseguir la unanimitat necessària per a la modificació del Pla General necessària per a la reubicació al costat de la comissaria de Mossos. Fins i tot, s'havien superat les reticències del cos policial i ja es disposava del permís de la Conselleria d'Interior. No obstant això, en la darrera fase de la tramitació, Decidim només va aconseguir el suport d'Esquerra. La regidora no adscrita es va oposar amb un "No a la benzinera". La resta de l'oposició s'hi va abstenir. Josep Gabarra (C's) va qüestionar la necessitat de més benzineres, mentre que Rosa Martín del PSC va recordar al govern la seva situació de minoria i de no haver fet un major esforç per negociar amb els altres partits. Entre el públic va coincidir que es trobava una representació de veïns contraris a la instal·lació de la benzinera a Can Tiana.

El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Imatge 1-El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Imatge 2-El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Imatge 3-El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Imatge 4-El Ple de febrer rebutja la reubicació de la benzinera al barri de Can Mas -Imatge 5-

L'alcade José María Osuna va lamentar aquest nou entrebanc i va advertir a l'oposició sobre les conseqüències negatives que provocarà no aprovar la modificació del Pla General per a la reubicació de la benzinera. Osuna va retreure a les forces contràries que "s'havia aportat molta informació i posat sobre la taula quines són les opcions jurídiques. Per tant, que tothom sigui conscient del que significa". "Hem perdut una gran oportunitat", va sentenciar l'alcalde.

Els altres punts de l'ordre del dia sí que van tenir la llum verda del plenari. Així, la rectificació d'una errada material en l'ordenança reguladora de la taxa per al subministrament d'aigua va ser aprovada per unanimitat. L'aprovació de l'actualització de l'inventari de l'Ajuntament i els patronats va tenir el suport de totes les formacions i l'abstenció de PP i Ciutadans. I la transferència d'una treballadora del Patronat Municipal d'Ocupació a l'Ajuntament també va tenir el suport de CiU i ERC-JpR i les abstencions de Mònica Laborda, PP, Ciutadans i el PSC.

També es van aprovar dues modificacions de crèdit. Una primera relacionada amb la transferència de personal anterior, la qual va tenir el suport de la regidora no adscrita i ERC-JpR i les abstencions de PP, Ciutadans i PSC. La segona modificació de crèdit era per a l'arranjament de les escales del Teatre Auditori del Mercat Vell que va comptar amb l'aprovació de tots els grups i l'abstenció del PP. Finalment es va aprovar el compliment del principi d'estabilitat i oferta d'ocupació pública amb els vots favorables de CiU, ERC-JpR i PP i les abstencions de Mònica Laborda, Ciutadans i PSC.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar la presentada pel PP per presentar les activitats de la Brigada Municipal al consell d'administració del Patronat d'Ocupació. El punt va tenit el vot favorable de totes les formacions, l'abstenció d'ERC-JpR i el vot contrari de Decidim. L'alcalde, José María Osuna, va justificar el vot contrari dient que el PMO "s'ha de preocupar del foment de l'ocupació i no és l'espai més adient perquè la Brigada passi comptes".

També es va aprovar la moció presentada conjuntament per ERC-JpR i Decidim per prendre mesures davant els casos de violència masclista amb presència d'animals domèstics que va tenir el vot favorable de totes les forces i les abstencions de CiU i PP. La moció, que va ser llegida per la presidenta de l'entitat Animales Ripollet, va ser considerada "una burla" pel regidor del PP, Víctor Diéguez, en considerar que se saltava la normativa de la recentment creada Taula Animalista.

Una altra moció que va tirar endavant era la presentada per Mònica Laborda per a la revisió de la taxa que paguen les empreses subministradores d'energia per canalitzar els seus serveis pel municipi. Tots els partits hi van votar a favor i el PP s'hi va abstenir. La mateixa votació que va tenir la moció presentada pel PSC per a l'aplicació de la llei del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió social.

Finalment es van llegir dues mocions alternatives sobre el procés independentista. La primera, presentada per Decidim, ERC i CiU, i una segona presentada pel PSC en el sentit de crear una nova relació entre Espanya i Catalunya. La regidora no adscrita, PP i Ciutadans es van abstenir en totes dues i, per tant, va ser aprovada la primera.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal