fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El Consell Comarcal creu que el 30% d'habitatges buits de grans tenidors estan ocupats irregularment -Serveis- 17/02/2017

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha demanat "un acord de país i canvis legislatius per afrontar les ocupacions irregulars". Així es va expressar a principis de febrer el president del Consell, Ignasi Giménez, durant la presentació d'una jornada sobre ocupacions irregulars d'habitatges que es va celebrar a la seu del Consell Comarcal. Aquesta sessió va aixecar força expectació, ja que va aplegar 150 representants municipals de tot Catalunya. Durant la jornada es va explicar que, segons les primeres dades del cens d'habitatges buits que està elaborant el Consell Comarcal, hi ha actualment 7.601 habitatges de grans tenidors que estan buits. D'aquests, segons els càlculs comarcals, més d'un 30% estarien ocupats. A aquestes dades cal sumar els pisos de petits propietaris que també estan ocupats.

El Consell Comarcal creu que el 30% d'habitatges buits de grans tenidors estan ocupats irregularment -Imatge 1-El Consell Comarcal creu que el 30% d'habitatges buits de grans tenidors estan ocupats irregularment -Imatge 2-El Consell Comarcal creu que el 30% d'habitatges buits de grans tenidors estan ocupats irregularment -Imatge 3-El Consell Comarcal creu que el 30% d'habitatges buits de grans tenidors estan ocupats irregularment -Imatge 4-

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha indicat que "les problemàtiques que s'acaben produint són moltes i diverses; hi ha ocupacions de famílies amb una situació de vulnerabilitat evident, que se'ls hi ha de donar resposta perquè és l'obligació d'una administració local". Tanmateix, assegura que "també algunes d'aquestes ocupacions creen malestar en els veïnats, acaben generant problemes de convivència i també hi ha màfies que estan operant en el territori i s'estan aprofitant de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies". Giménez ha afegit que "amb el cens que estem confeccionant hi ha un 30% d'aquests habitatges buits que estan ocupats irregularment, que no només se centren en ciutats com Sabadell i Terrassa, sinó que es produeixen pràcticament en tots els municipis del Vallès Occidental".

El conseller comarcal responsable d'Habitatge, Pol Altayó, ha anunciat que "el Consell Comarcal del Vallès Occidental pretén posar en evidència l'actitud dels grans tenidors davant d'un problema que no volen solucionar". Altayó ha avançat que, des del Consell Comarcal, s'ha iniciat una taula de negociació amb les empreses subministradores: "Amb els del ram de l'aigua ens vam posar d'acord de seguida, amb la resta d'empreses subministradores no hi ha hagut manera, i farem exactament el mateix amb els grans tenidors".

Fotos: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal