fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Alumnes del Lluís Companys dissenyaran un itinerari de descoberta del parc dels Pinetons -Educació- 09/02/2017

Una desena d'alumnes de 3r i 4t d'ESO, de l'Aula Oberta de l'institut Lluís Companys, forma part del projecte participatiu 'Vine a conèixer el Parc dels Pinetons', impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Ripollet i l'Agrupació Ripollet Natura. El projecte va ser presentat dimarts, 7 de febrer, a la sala de plens de l'Ajuntament, pel tinent d'alcalde d'Educació, Oriol Mor; el director de l'institut Lluís Companys, Jordi Viu; la coordinadora de la Casa Natura, Núria Soto, i el cap de servei de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB, Jordi Bordanove.

Alumnes del Lluís Companys dissenyaran un itinerari de descoberta del parc dels Pinetons -Imatge 1-Alumnes del Lluís Companys dissenyaran un itinerari de descoberta del parc dels Pinetons -Imatge 2-

'Vine a conèixer el parc dels Pinetons' és un projecte transversal entre les regidories de medi ambient i educació, basat en la metodologia d'aprenentatge-servei (ApS), a través del coneixement i la difusió del valor del parc dels Pinetons. Així, els joves de l'Aula Oberta del Lluís Companys aprendran continguts, competències, habilitats i valors, a través de l'estudi i coneixement del Parc dels Pinetons, amb l'objectiu de dissenyar un itinerari guiat pels parc, que ells mateixos realitzaran a alumnes de primària. Amb l'ajuda de l'Agrupació Ripollet Natura, que gestiona la Casa Natura, els joves coneixeran la història i biodiversitat del parc, aprendran a fer caixes niu i a comunicar tot allò que han aprés.

Aquest projecte ha estat considerat pel regidor d'Educació com "un regal" fet per l'Àrea Metropolitana. Mor, a més, va destacar la importància del treball transversal que implica i va explicar que des de fa anys "fem un treball consolidat amb dos accions, una des de la Xarxa d'Escoles Sostenibles, amb el departament de Medi Ambient i l'ajuda de la Casa Natura i també a partir dels Tallers d'Aprenentatge Professional, els TAP, amb aquesta metodologia d'aprenentatge-servei i on l'Ajuntament dóna suport als instituts".

Jordi Viu, director de l'institut Lluís Companys, va destacar, per la seva part, l'oportunitat que suposa per als alumnes treballar fora de l'aula i poder fer un treball integral en un projecte participatiu com aquest, que reverteixi en la societat. A més, va apuntar la necessitat de seguir treballant en la línia de reconnectar la secundària amb la primària.

L'Agrupació Ripollet Natura, que porta des de l'any 1994 treballant temes d'educació ambiental al municipi, s'ha mostrat molt satisfeta per poder acompanyar aquests 10 joves. El pròxim 22 de febrer faran la primera sortida pel parc, per tal d'ensenyar als alumnes, a través del passeig i la observació, quins són els valors del parc i la seva biodiversitat.

Des de l'AMB, Jordi Bordanove, va animar els alumnes a passar-ho bé participant en aquest projecte i a gaudir del tresor que suposa el parc dels Pinetons, un dels referents entre els 47 parcs metropolitans. L'AMB ja ha fet algunes proves pilot d'aquest projecte, com és el cas del parc de les Planes, d'Hospitalet, amb un resultat molt satisfactori.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal