fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 24 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Serveis- 04/02/2017

La Taula Animalista comença a donar els seus fruïts, com ara la primera campanya endegada per la regidoria de Protecció Animal, que vol difondre els beneficis de les colònies de gats controlades. A Ripollet hi ha controlades 11 colònies, que suposen una població d'uns 120 gats, tots ells sans, esterilitzats i ben alimentats, gràcies a la tasca desinteressada de les "alimentadores" de l'entitat Animales Ripollet. A més d'afavorir el control de rates i altres animalons, una colònia controlada significa que desapareixen olors, baralles i crits propis d'èpoques de zel; la colònia creix d'una manera sostenible, gràcies a l'esterilització; el control sanitari fa que siguin animals sans, i el control de l'alimentació fa que la zona de menjar estigui neta.

Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 1-Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 2-Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 3-

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, dijous, 2 de febrer, el regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, ha assegurat que "volem protegir els gats, perquè són un benefici per a la població i no tolerarem cap episodi d'enverinament o maltractament". Sánchez ha recordat que els gats estan protegits per la Llei de protecció animal de la Generalitat de Catalunya i que tant el maltractament com la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic, a més d'estar sancionat amb multes de fins a 20.000 euros, pot suposar un perill també per als infants.

Gràcies al treball realitzat en el si de la Taula Animalista, s'està realitzant un cens de les colònies de gats i es regularà la figura de les alimentadores, amb un carnet i un petit reglament. Les alimentadores són voluntàries que compten amb el suport del personal tècnic municipal, però que assumeixen personalment el cost de la seva alimentació i atenció. Ara, amb aquesta campanya, l'Ajuntament assumirà la gestió i el cost de la seva esterilització, a través de la protectora de Mataró.

Aquest dissabte, 4 de febrer, d'11 a 14 h, Animales Ripollet portarà a terme una campanya de recollida de menjar de gat (pinso i llaunes), instal·lant estands a la porta de diversos supermercats, on també repartiran els díptics de la campanya.

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal