fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Serveis- 04/02/2017

La Taula Animalista comença a donar els seus fruïts, com ara la primera campanya endegada per la regidoria de Protecció Animal, que vol difondre els beneficis de les colònies de gats controlades. A Ripollet hi ha controlades 11 colònies, que suposen una població d'uns 120 gats, tots ells sans, esterilitzats i ben alimentats, gràcies a la tasca desinteressada de les "alimentadores" de l'entitat Animales Ripollet. A més d'afavorir el control de rates i altres animalons, una colònia controlada significa que desapareixen olors, baralles i crits propis d'èpoques de zel; la colònia creix d'una manera sostenible, gràcies a l'esterilització; el control sanitari fa que siguin animals sans, i el control de l'alimentació fa que la zona de menjar estigui neta.

Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 1-Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 2-Protecció animal endega la seva primera campanya sobre les colònies de gats controlades -Imatge 3-

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, dijous, 2 de febrer, el regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, ha assegurat que "volem protegir els gats, perquè són un benefici per a la població i no tolerarem cap episodi d'enverinament o maltractament". Sánchez ha recordat que els gats estan protegits per la Llei de protecció animal de la Generalitat de Catalunya i que tant el maltractament com la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic, a més d'estar sancionat amb multes de fins a 20.000 euros, pot suposar un perill també per als infants.

Gràcies al treball realitzat en el si de la Taula Animalista, s'està realitzant un cens de les colònies de gats i es regularà la figura de les alimentadores, amb un carnet i un petit reglament. Les alimentadores són voluntàries que compten amb el suport del personal tècnic municipal, però que assumeixen personalment el cost de la seva alimentació i atenció. Ara, amb aquesta campanya, l'Ajuntament assumirà la gestió i el cost de la seva esterilització, a través de la protectora de Mataró.

Aquest dissabte, 4 de febrer, d'11 a 14 h, Animales Ripollet portarà a terme una campanya de recollida de menjar de gat (pinso i llaunes), instal·lant estands a la porta de diversos supermercats, on també repartiran els díptics de la campanya.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal