fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Unanimitat a favor dels cotxes elèctrics, contra el bullying i per reduir el preu del transport -Plens- 27/01/2017

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous al vespre una nova sessió plenària. La majoria dels punts de l'ordre del dia eren de caire administratiu, i totes les propostes van tirar endavant. Durant la sessió, es va aprovar la pròrroga del contracte del servei de neteja amb l'empresa Servicios Especiales de Limpieza, SA (Selsa), que s'encarrega dels edificis municipals i els seus patronats. La 1a tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va explicar que actualment s'està treballant en un estudi per comprovar la viabilitat que tindria la municipalització del servei. El punt va comptar amb les crítiques de l'oposició, sobretot del PDECAT i PP, que van criticar la manca d'un termini per aquesta pròrroga o la indefinició d'un tipus de municipalització. Castillejo va respondre que el procediment correcte sempre hauria de contemplar aquest tipus d'estudis. Vers la hipotètica municipalització del servei, la regidora va avançar que la intenció del govern municipal seria subrogar a les 49 treballadores actuals, "el que suposaria una rebaixa en el cost del servei i, a la vegada, una millora de les condicions econòmiques de les empleades". El punt es va aprovar amb els vots d'Ara Decidim, Ciutadans, ERC-JpR i la regidora no adscrita, Mònica Laborda. El PSC, el PP i el PDECAT es van abstenir.

Unanimitat a favor dels cotxes elèctrics, contra el bullying i per reduir el preu del transport -Imatge 1-Unanimitat a favor dels cotxes elèctrics, contra el bullying i per reduir el preu del transport -Imatge 2-Unanimitat a favor dels cotxes elèctrics, contra el bullying i per reduir el preu del transport -Imatge 3-

Respecte a les mocions, es van aprovar les cinc presentades. N'hi va haver tres que es van aprovar per unanimitat. Tots van votar a favor de la moció de C's a favor de mesures per incentivar l'ús dels vehicles elèctrics o híbrids. La formació taronja també demanava la progressiva renovació dels vehicles de la flota municipal. La 1a tinent d'alcalde Pilar Castillejo va explicar que, vers aquest tema, ja s'està avançant. Per exemple, va anunciar que hi ha una partida pressupostària de 9.000 euros, que servirà per habilitar dos carregadors elèctrics a la vila. Aquesta millora està en procés de licitació, i es preveu instal·lar aquests carregadors a davant de l'Ajuntament i davant del Centre Cultural. Per últim, l'equip de govern té previst renovar durant aquest any un quart de la flota municipal, amb una moto i un cotxe elèctrics.

També va tirar endavant per unanimitat la moció d'Ara Decidim per reclamar a la Generalitat un protocol específic contra l'assetjament escolar. Tots els grups municipals es van mostrar d'acord amb aquesta proposta. Respecte a la moció del Partit dels Socialistes, per impulsar la integració de Ripollet a la primera corona tarifària dels transports públics, tots els grups municipals també van estar-hi d'acord. Aquesta integració suposaria per als usuaris d'una rebaixa en el cost del bitllet pràcticament del 50%. Malgrat el seu vot favorable, ERC i C's van mostrar la seva cautela sobre el cost que aquesta millora podria suposar. L'alcalde José María Osuna va especificar que les poblacions de la primera corona tarifària paguen un tribut per contribuir a la xarxa de transport. En una primera estimació, AMB havia xifrat que Ripollet hauria de destinar 640.000 euros per poder integrar-s'hi. Osuna va advertir de la importància d'aquesta decisió, i que suposaria un esforç per part del consistori.

El PSC va presentar una altra moció que també va ser aprovada. En aquesta, els socialistes demanaven la creació d'un Consell dels mitjans de comunicació municipals, per tal de garantir la transparència i independència dels mitjans locals de la vila. Durant el debat, el portaveu socialista Juan Parralejo va argumentar la poca presència de l'oposició als mitjans municipals i va explicar que "aquesta moció té l'objectiu de resoldre una anomalia". Els socialistes també van queixar-se de l'entrevista a l'alcalde José María Osuna. Per la seva banda, el membre de Ciutadans, Francisco Javier Tapia, va afirmar que el passat "no legitima el PSC per presentar aquesta moció", i va recordar que durant el mandat socialista el Consell de l'Audiovisual de Catalunya va assenyalar algunes deficiències i va suggerir-ne algunes solucions. Segons Tapia, el govern socialista no va fer-ne res al respecte. Al seu torn, el regidor de Comunicació, David Fontanals, va explicar algunes millores que s'han dut a terme per millorar-ne el funcionament. "S'ha impulsat la importància de la comunicació directa i s'ha posat en marxa un ús més intens de les xarxes socials", ha explicat Fontanals. Vers el butlletí municipal, el regidor va argumentar que "ara té més profunditat, més punts de vista i més espai per als grups municipals". Fontanals va explicar que és un procés de modificació del model comunicatiu que s'ha posat en marxa, i que encara no ha acabat, ja que es preveuen més canvis. Tots els partits van votar-hi a favor, excepte Ara Decidim que es va abstenir.

Per últim, també es va aprovar la moció presentada per la regidora no adscrita, Mònica Laborda, de suport als afectats per les clàusules sòl. Tots els grups municipals van donar el seu vistiplau, excepte el Partit Popular que es va abstenir.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal