fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Prop de 50 joves assisteixen a la sessió informativa sobre els programes de Garantia Juvenil -Economia- 25/01/2017

El Patronat Municipal d'Ocupació va acollir el passat 13 de gener una sessió informativa sobre els programes de Garantia Juvenil, que s'ofereixen als joves de Ripollet de 16 a 29 anys. Una cinquantena de persones van assistir-hi. Els programes de Garantia Juvenil estan impulsats per l'Ajuntament de Ripollet i pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Tenen l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels joves i facilitar el seu accés a la feina o a la formació.

Prop de 50 joves assisteixen a la sessió informativa sobre els programes de Garantia Juvenil -Imatge 1-

Concretament, a Ripollet, s'ofereixen cinc tipus de programes en el marc del servei de Garantia Juvenil.

Els cinc programes de Garantia Juvenil
Per una banda, les àrees d'Ocupació i Joventut tiren endavant la 'Xarxa Impulsors de la Garantia Juvenil', que ofereix un servei itinerant. El seu servei d'atenció està ubicat al Casal de Joves (a la rbla. de Sant Jordi, 6). El programa 'Joves per l'ocupació' implica que 75 joves de la comarca, amb nivell acadèmic equivalent o inferior a l'ESO, participin en un itinerari d'orientació, formació i inserció. La formació que se'ls ofereix pertany a l'àmbit de l'hoteleria, la gestió logística i les noves tecnologies, la indústria tèxtil i el media marketing.

El programa de Garantia Juvenil 'Fem ocupació per a joves' està destinat a 19 nois i noies amb nivell acadèmic equivalent al certificat d'ESO o Grau Mitjà. Ofereix formació adaptada a les necessitats del lloc de treball i a la millora de les competències professionals dels joves. Entre les actuacions, en destaca l'assessorament a les empreses i l'orientació i acompanyament, tant a les empreses com als joves, durant el procés de contractació. El quart projecte que s'ofereix s'anomena 'Singulars', i contempla la millora de l'ocupabilitat de 25 joves amb nivell acadèmic equivalent a Grau Superior o Grau Universitari. Està dirigit als joves interessats en projectes innovadors vinculats a l'economia circular i noves tecnologies, i es fa en col·laboració amb la UAB. Per últim, el programa 'Projecte Integral' està adreçat a 95 joves del Vallès Occidental, i està impulsat pel Consell Comarcal i diversos consistoris vallesans. El programa ofereix serveis d'orientació, formació i adquisició d'experiència professional per a la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal