fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Cultura- 11/01/2017

La Sala 1 del Centre Cultural acull fins al 5 de febrer una exposició sobre el Calendari dels Pagesos. La mostra va ser una producció del 2011 del Museu Etnològic de Barcelona per commemorar els 150 anys d'aquest almanac que ofereix informació sobre el calendari solar, dades astronòmiques, santorals, fires i mercats. També ofereix consells agrícoles, com els moments idonis per al cultiu i la collita de cada producte o diferents recomanacions que reflecteix el bagatge del coneixement popular de la pagesia catalana.

Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Imatge 1-Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Imatge 2-Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Imatge 3-Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Imatge 4-Exposició al Centre Cultural sobre el Calendari dels Pagesos -Imatge 5-

Al llarg d'aquest segle i mig, la societat ha canviat molt: cada cop menys gent treballa al camp, l'accés a la informació s'ha revolucionat i les tècniques agrícoles s'han transformat radicalment amb la mecanització i moltes tècniques industrials. Tot i això, aquest calendari encara conserva una tirada de més de 60.000 exemplars, i té l'honor de ser la publicació en català més antiga que encara es publica.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal