fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Plens- 23/12/2016

L'Ajuntament de Ripollet va aprovar dijous, 22 de desembre, els pressupostos per a l'any vinent. La proposta de comptes elaborada per l'equip de govern d'Ara Decidim va comptar amb els vots favorables d'ERC-JpR i de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, i amb l'abstenció de C's. La resta de grups, el PSC, el PP i PDECAT, va votar-hi en contra.

El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Imatge 1-El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Imatge 2-El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Imatge 3-El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Imatge 4-El Ple aprova el pressupost per al 2017 amb el suport d'ERC-JpR i l'abstenció de C's -Imatge 5-

El pressupost suma 30 milions d'euros, dels quals 1,6 milions es destinaran a inversions. Els nous comptes estan marcats per la inclusió dels projectes aprovats a través del procés participatiu. Aquest s'ha portat a terme, per primera vegada al municipi, amb l'objectiu que una part important del pressupost d'inversions fos decidida de forma directa pels veïns i veïnes del municipi. Per tant, pivoten al voltant de l'esforç necessari per a destinar els 300.000 euros, que han de sortir de l'ajust del capítol de despeses corrents. La resta d'inversions arribaran de subvencions d'altres administracions, que aportaran 1,3 milions d'euros.

La regidora d'ERC-JpR, Lurdes Serra, va justificar el seu vot favorable "per confiança i per compromís polític" amb l'equip de govern, i va recordar l'acord al qual ja van arribar l'any passat pels pressupostos. De la seva banda, el portaveu de C's, Josep Gabarra, va argumentar l'abstenció del seu grup apuntant que "no és el pressupost que faria Ciutadans".

El regidor del PDECAT, Xavier Peñarando, va apuntar que els comptes són "continuïstes" i "amb contradiccions". També va criticar que els pressupostos participatius s'atorgués a una representació molt petita de la població de Ripollet. De la seva banda, el regidor del PP, Víctor Diéguez, va criticar que es posés "tot l'esforç econòmic sobre els ciutadans", i que no es beneficiïn aspectes com las creació de llocs de treball o que no s'impulsin les ajudes socials. En aquest sentit de crítica social, el regidor socialista Luis Tirado va subratllar que els pressupostos presentats no són socials.

Rebaixa de l'IBI

El Ple també va aprovar una modificació del tipus de gravamen de l'IBI per fixar-lo en el 0,767%. La modificació respon a una rebaixa per compensar el 3% de l'actualització del valor cadastral i del 2% pactat l'any passat entre l'equip de govern i C's. La proposta va tenir els vots favorables de Mònica Laborda, PDECAT, PP i C's, i les abstencions d'ERC-JpR i el PSC.

De la resta de punts a l'ordre del dia del Ple Ordinari cal remarcar l'aprovació per unanimitat de la candidatura a la Creu de Sant Jordi de la Societat Coral El Vallès. També va comptar amb la unanimitat de tots els partits l'esmena d'un article del Conveni de Personal Funcionari i Laboral. Però la modificació d'un annex d'aquest mateix Conveni va tenir el suport de totes les forces menys del PSC, que s'hi va abstenir.

Finalment, l'aprovació inicial del Reglament Intern de la Policia Local per adequar-lo a la Llei de Policies Locals de Catalunya va comptar amb el suport de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, d'ERC-JpR i de C's. El PDECAT, el PP i el PSC s'hi van abstenir a l'espera d'estudiar més a fons el document i al periode d'al·legacions. En el Ple es va presentar una moció, d'Ara Decidim, en demanda de justícia per a Pedro Álvarez, jove assassinat el 1992. La moció va tenir els vots favorables de totes les formacions i les abstencions del PDECAT i el PP.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal