fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El gran acte de cloenda de l'Any Lorca se celebrarà l'11 de desembre -Cultura- 30/11/2016

El Teatre Auditori del Mercat Vell acollirà el proper diumenge 11 de desembre el gran acte de cloenda de l'Any Lorca. A partir de les 18 hores, la poesia, la música i la dansa es tornaran a aliar per posar el punt final a un programa que ha tingut al voltant d'una cinquantena d'activitats, organitzades per una quarantena d'entitats i particulars de Ripollet, a banda dels que s'han organitzat des de l'Ajuntament.

El gran acte de cloenda de l'Any Lorca se celebrarà l'11 de desembre -Imatge 1-El gran acte de cloenda de l'Any Lorca se celebrarà l'11 de desembre -Imatge 2-El gran acte de cloenda de l'Any Lorca se celebrarà l'11 de desembre -Imatge 3-El gran acte de cloenda de l'Any Lorca se celebrarà l'11 de desembre -Imatge 4-

Sobre l'escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell es podran escoltar alguns poemes de l'artista granadí, versionats pels rapsodes Augustín Villar i Laura Yepes. A banda dels poemes que recitaran junts, Villar també llegirà en solitari l'Oda a Lorca de Pablo Neruda, i Yepes, Pequeño vals vienés, del mateix Lorca. Ambdós estaran acompanyats per la música de Jordi Romero, professor de piano a l'Escola de Música de Ripollet i al Liceu. A més, Romero actuarà sol en un espectacle que també comptarà amb el cantant Joan Nonell, d'Amics del Teatre, el qual interpretarà Herido de amor, i del grup Manamá Dansa, el qual representarà les coreografies Oscuro i Memorias de una reina.

Durant l'acte, que serà gratuït i estarà conduït i presentat per Ángel Esteve, es podran veure tres petites peces audiovisuals, realitzades per Ripollet Història i Imatge. La primera d'elles tractarà sobre el naixement de Lorca i n'hi haurà una altra sobre la seva mort. La tercera peça, que es projectarà al final, servirà com a homenatge a totes les entitats ripolletenques que han participat en l'Any Lorca. El vídeo tindrà com a audio el Pequeño vals vienés interpretat per Enrique Morente i Lagartija Nick. La intenció és editar posteriorment un DVD amb aquest vídeo ampliat i repartir-lo entre aquestes mateixes entitats.

L'acte de cloenda de l'Any Lorca tindrà una durada d'una hora i mitja, aproximadament, i començarà amb una curiositat: les declaracions del dictador Francisco Franco durant una entrevista i en les quals fa referència a la figura de Lorca. El darrer dels actes seran els parlaments oficials.

Nova placa commemorativa
El mateix dia 11 de desembre, a les 12 hores del migdia, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, presidirà la inauguració d'una placa de commemoració de la mort de Lorca. Serà a la plaça de Palau Ausit, al carrer de Federico García Lorca. Aquesta placa no substituirà la que ja hi ha a l'altra banda del carrer i que fa referència al naixement de l'artista granadí. El regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, va assenyalar durant la presentació de l'acte de cloenda de l'Any Lorca que la inauguració d'aquesta placa té dos objectius: per una banda, deixar constància dels 80 anys de l'assassinat del poeta i, de l'altra, plasmar la cooperació entre l'Ajuntament i les entitats en la celebració de l'Any Lorca.

Treball transversal
En aquest sentit, Fontanals va remarcar que durant l'Any Lorca s'han desenvolupat una cinquantena d'actes elaborats per entitats però també per particulars de Ripollet, com també des de les diverses àrees de l'Ajuntament, gràcies a un treball transversal entre aquestes àrees. A més, el regidor va subratllar que aquestes activitats han abastat tots els àmbits de la cultura i han aconseguit arribar als diferents barris i zones del municipi. Per aquest motiu, Fontanals també va apuntar la importància de l'espai públic en el desenvolupament dels actes de l'Any Lorca, tot qualificant aquest fet com un èxit més.

I de cara a l'any vinent...
Durant la presentació d'aquest acte final de l'Any Lorca, el regidor de Participació i Memòria Històrica, David Fontanals, va avançar que de cara a l'any vinent, el consistori està treballant per organitzar un esdeveniment semblant en homenatge a Josep Anselm Clavé, aprofitant que també se celebra el 140è aniversari de la Societat Coral El Vallès.

E.P./J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal