fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
L'alcalde de Ripollet renuncia a la seva assignació econòmica del Consell Comarcal -Política- 28/10/2016

José M. Osuna, alcalde de Ripollet, és un dels 11 consellers i conselleres comarcals que ha renunciat al cobrament de dietes per assistència als òrgans del Consell Comarcal, en compliment del Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Comarcal aprovat el juliol passat. Aquest Codi Ètic ha estat fruit del treball de la Comissió de la Transparència, presidida pel mateix Osuna, que forma part del grup de l'oposició, CUP-CAV. La comissió es va crear fa uns mesos i està formada per tots els grups comarcals amb representació al Consell. L'exalcalde de Ripollet, Juan Parralejo, del PSC, també és membre de la comissió.

L'alcalde de Ripollet renuncia a la seva assignació econòmica del Consell Comarcal  -Imatge 1-

El Codi Ètic i de Bon Govern aprovat pel Consell Comarcal és pioner en aquestes administracions locals i inclou mesures que no s'inclouen en altres documents, com per exemple: les recomanacions per a acumulació de càrrecs, com actuar davant la imputació d'un càrrec públic o de confiança o la Creació d'un Comitè Ètic.

Sobre la part de les retribucions econòmiques dels càrrecs electes i les declaracions de béns i activitats, es pren el compromís de la publicació de les retribucions íntegres i fins a dos anys posteriors al cessament del càrrec, de la renúncia de dietes en determinats casos, de la limitació de possibles regals o presents i de la regulació dels viatges per raó del càrrec. També s'inclou en aquest apartat la qüestió sobre les renuncies al cobrament de dietes.

L'elaboració d'aquest Codi Ètic i de Bon Govern s'inspira, bàsicament, en les directrius marcades per l'aprovació de la Llei 19/2014 de 29 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal