fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet està present a Mèxic mitjançant les catifes florals de l'entitat Cultura i Tradició -Cultura- 19/10/2016

Les catifes florals ripolletenques s'han pogut gaudir al llunyà país de Mèxic. La Federació Catalana de Catifaires va participar del 4 al 8 d'octubre en la 1a Trobada Internacional de Catifaires, celebrada a la ciutat de Uriangato, a l'estat federal mexicà de Guanajuato. Hi van ser presents Vicenta Pallarés, presidenta de la Federació Catalana, i Pere Padró, president de l'associació Cultura i Tradició de Ripollet. Hi havia altres representants de diferents llocs d'Espanya, com ara Carrión de los Condes (Palencia), Elche de la Sierra (Albacete) o les Canàries. Havien estat convidats Espanya, Itàlia i Bèlgica. Com a amfitrions, van participar diversos grups de catifaires mexicans, vinguts d'altres estats de Mèxic i de la mateixa ciutat de Uriangato.

Ripollet està present a Mèxic mitjançant les catifes florals de l'entitat Cultura i Tradició -Imatge 1-Ripollet està present a Mèxic mitjançant les catifes florals de l'entitat Cultura i Tradició -Imatge 2-

Aquesta trobada es va realitzar en el marc de Sant Miquel Arcàngel, patró de la ciutat, que omple els seus carrers de catifes de flors per a que hi passi la processó. És un tram de cinc quilòmetres totalment cobert per les catifes. La imatge de Sant Miquel que va en processó és una talla molt antiga, que varen portar els espanyols en l'època colonial. La delegació catalana va plasmar en la seva catifa un vitrall amb la representació de Sant Miquel portant en una mà les balances del bé i del mal, i a l'altra portant una espasa. El sant esclafava amb el peu al dimoni en forma de serp. Els materials que es van utilitzar van ser flors, a més de sals tenyides, terres i verd natural.

L'Ajuntament de la ciutat amfitriona va atorgar un diploma a cadascun dels integrants de les delegacions convidades.

Fotos: Cultura i Tradició, i Braulio LM Fotógrafo

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal