fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
L'equip de govern vol penalitzar els pisos buits dels bancs i treure el copagament de la dependència -Política- 27/09/2016

Crear una taxa per penalitzar els bancs pels pisos buits i eliminar el copagament de les prestacions a la dependència són dues de les novetats del caràcter "marcadament social" de la proposta d'Ordenances Fiscals per a l'any 2017, que l'equip de govern portarà a aprovació inicial plenària el pròxim dijous, 29 de setembre.

L'equip de govern vol penalitzar els pisos buits dels bancs i treure el copagament de la dependència -Imatge 1-

La presentació davant la premsa va anar a càrrec de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, la 1a tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo i la regidora de Serveis Socials i Habitatge, Reyes Muñoz. L'alcalde Osuna va explicar que les noves Ordenances partien de la voluntat de "donar-els-hi més contingut social" i que la intenció era obrir un debat amb la resta de grups per arribar a acords, de cara a la seva aprovació definitiva al desembre. A més, va avançar que es farien audiències públiques per recollir la participació directa de la ciutadania a les Ordenances i també als Pressupostos.

Cobrar les inspeccions dels pisos desocupats
La sanció als pisos desocupats es vol fer a través del cobrament de les inspeccions dels habitatges. L'objectiu és penalitzar als grans tenidors, en la línia que ja aplica l'Ajuntament de Sabadell i que enguany també vol aprovar Badalona. Es tracta, segons Osuna, de "pressionar i incentivar els grans tenidors d'habitatges buits perquè els posin en circulació, principalment, en lloguer social". Així, al proper Ple es preveu aprovar abans una ordenança que defineixi què es considera un habitatge buit, per tal d'aplicar la taxa d'inspeccions. Així, els habitatges sancionats han de fer més de dos anys que estan buits i ser propietat de grans tenidors, tal com defineix la llei 24/2015.

Retirar el copagament dels serveis de la dependència
L'equip de govern de Decidim també proposa retirar l'aportació que havien de fer les famílies pels serveis d'atenció domiciliària i teleassistència. Se'n beneficiaran uns 800 usuaris de Ripollet, el que suposarà un cost d'uns 50.000 euros per a les arques municipals. Un compromís adquirit per l'equip de govern, que considera aquest servei com "un dret universal de totes les persones".

Bonificacions als vehicles poc o gens contaminants
La proposta incorpora bonificacions del 75% en l'Impost de Vehicles d'emissions zero o els considerats ECO, ampliant així les deduccions existents fins ara.

Taxa per a les cerimònies
Casar-se civilment a Ripollet deixarà de ser gratuït per sufragar part de les despeses que l'Ajuntament té per portar-les a terme. Així, els empadronats a Ripollet pagaran 75 € si es casen en divendres i 100 € si ho fan en dissabte o festiu. Els no empadronats, hauran de pagar entre 120 i 150 €.

Altres
Les ordenances de l'any vinent preveuen incorporar una nova taxa de l'aigua, de cara a la municipalització del servei. Quant a l'IBI, tot i la intenció és congelar-lo, resta a l'espera de la decisió del Govern central sobre el valor cadastral.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal