fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple crea la comissió de seguiment del canvi en la gestió del subministrament d'aigua -Plens- 22/07/2016

El Ple Ordinari de juliol, celebrat el 21 de juliol, va aprovar per unanimitat crear una comissió de seguiment i anàlisi del canvi de gestió del servei de subministrament d'aigua domiciliària. Aquesta comissió, creada a proposta del grup de Convergència, estarà formada per representants dels grups polítics municipals, tècnics jurídics i econòmics, el defensor del ciutadà, un representant de les associacions de veïns i diversos convidats externs. Lurdes Serra, regidora d'Esquerra, tot i votar-ne a favor, va considerar que la participació en aquesta comissió era "molt tancada".

El Ple crea la comissió de seguiment del canvi en la gestió del subministrament d'aigua -Imatge 1-El Ple crea la comissió de seguiment del canvi en la gestió del subministrament d'aigua -Imatge 2-El Ple crea la comissió de seguiment del canvi en la gestió del subministrament d'aigua -Imatge 3-

El Ple també va aprovar la modificació puntual del Pla General Metropolità pel qual es permetrà la instal·lació d'una benzinera en un terreny proper a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Aquesta benzinera és la que havia d'anar en un solar proper a l'escola El Martinet. L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va explicar que el trasllat comptava amb el beneplàcit de l'escola, els veïns i l'empresa gestora de la benzinera. A més, va criticar que els ajuntaments "no tenim cap eina jurídica" per evitar la instal·lació de més benzineres al municipi. En aquest sentit, Josep Gabarra, portaveu de Ciutadans, va demanar "una reflexió" sobre la quantitat d'aquestes instal·lacions que hi ha a Ripollet. La modificació del Pla va tenir els vots favorables de Decidim, Ciutadans i Esquerra, el vot en contra de Convergència i l'abstenció del PP i el PSC. Els socialistes van apuntar que necessitaven "més informació".

A la sessió plenària també es van aprovar definitivament les bases d'adjudicació dels horts de titularitat municipal després de finalitzar el període d'exposició pública i de presentació d'al·legacions. El govern va estimar una de les al·legacions presentades pel PSC. El punt va comptar amb els vots favorables de Decidim, Esquerra i Ciutadans, el vot contrari de Convergència pels criteris d'accés a aquests horts i l'abstenció de populars i socialistes. El PSC també va criticar que el procés d'adjudicació hauria de ser "més transparent".

Dinamització del Kftí

El Ple també va donar llum verda a la modificació del servei del Kftí, servei que es torna a licitar després de finalitzar el període de gestió actual. El regidor de Joventut, Oriol Mor, va explicar que es vol "ampliar el servei per posar-lo al dia i adaptar-lo al servei dels joves". Així, es vol "dinamitzar" amb més educadors al carrer i amb més activitats per als majors de 18 anys, segons Mor. El punt va ser aprovat amb el vot favorable de Decidim i Esquerra i l'abstenció de la resta de forces municipals.

També va tirar endavant la dissolució del consorci per a la gestió de la televisió digital local pública al sud del Vallès Occidental. El regidor de Comunicació, David Fontanals, va explicar que la paralització d'aquest projecte havia provocat un deute municipal de 7.669 euros. El punt va tenir el vot favorable de tots els partits i l'abstenció del PP i Ciutadans.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar per unanimitat una presentada per Ciutadans per impulsar la instal·lació de fanals solars al municipi, i també va tirar endavant una altra presentada per Decidim de suport als estudiants que seran jutjats per suposats incidents a la Universitat Autònoma de Barcelona durant una vaga estudiantil. La moció va tenir el suport de Decidim i Esquerra, el vot en contra de Convergència, PP i Ciutadans i l'abstenció del PSC.

Protesta dels jubilats per la residència

Abans de començar el Ple, l'alcalde, José María Osuna, va cedir la paraula als jubilats i pensionistes que reclamaven la construcció de la residència d'avis. El seu portaveu, José Luis Fernández, va demanar el suport de l'Ajuntament a la seva reivindicació. La regidora de Benestar Social, Reyes Muñoz, va reconèixer la necessitat de la residència i va allargar la mà a trobar solucions després d'explicar que la Generalitat no preveu la construcció de l'equipament. L'alcalde també es va mostrar partidari de buscar solucions conjuntes.

Prèviament al Ple, al voltant d'un centenar de persones es van manifestar per demanar la residència. Els manifestants es van concentrar davant el Centre Cultural i es van dirigir a les portes de l'Ajuntament.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal