fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El CIP Molí d'en Rata inaugura durant la #FMripollet16 una retrospectiva sobre Andreu Solà -Cultura- 28/08/2016

El Centre d'Interpretació del Patrimoni (CIP) Molí d'en Rata inaugura aquest diumenge, 28 d'agost, a les 12 hores, una exposició sobre el pintor ripolletenc Andreu Solà. La mostra estarà oberta fins a l'abril i substituirà la de les riuades de 1962, la qual ha estat clausurada després de quatre anys.

El CIP Molí d'en Rata inaugura durant la #FMripollet16 una retrospectiva sobre Andreu Solà -Imatge 1-

El regidor de Cultura, Oriol Mor, va explicar el 18 de juliol durant la presentació de l'exposició que aquest pretén "posar en valor" l'obra d'un artista local del segle XIX. L'exposició estarà dividida en tres àmbits: un primer sobre els primers anys del modernisme i l'impressionisme, un segon sobre els gustos de l'època, especialment el simbolisme, i un tercer sobre el mètode de treball de Solà, on s'acompanyaran els quadres de fotos i dibuixos realitzades pel mateix artista.

Andreu Solà (1862-1902) va forjar la seva carrera artística primer a Sabadell i Barcelona i posteriorment a Madrid i París. A la capital francesa va entrar en contacte amb artistes impressionistes i en el cercle de Casas, Rusiñol o Utrillo. De tornada a Ripollet, va ser jutge de pau i regidor, per la qual cosa no es va poder dedicar plenament a la pintura.

El fons del CIP compta, des de la seva inauguració, l'any 2007, amb un miler d'objectes, com ara eines del camp, indumentària, etnografia, numismàtica i també algunes obres d'Andreu Solà. Concretament, tenen 4 quadres i 12 apunts de l'artista. L'objectiu de la Regidoria és aconseguir en préstec altres obres, amb l'objectiu de donar més valor encara a la col·lecció d'art local que el CIP ja comença a tenir.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal