fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Arriba una nova edició dels Espais amb Encant amb la intenció de potenciar el nucli antic -Cultura- 28/05/2016

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica, en col·laboració amb entitats, veïns i veïnes, floristeries i artistes locals, organitza el 28 i 29 de maig una nova edició dels Espais amb Encant, més extensa i amb més activitats culturals. La intenció és la de potenciar i dinamitzar el centre històric de Ripollet amb una festa per mostrar l'encant patrimonial i històric del nucli antic.

Arriba una nova edició dels Espais amb Encant amb la intenció de potenciar el nucli antic -Imatge 1-Arriba una nova edició dels Espais amb Encant amb la intenció de potenciar el nucli antic -Imatge 2-Arriba una nova edició dels Espais amb Encant amb la intenció de potenciar el nucli antic -Imatge 3-

Com a novetat, el tret de sortida el donarà l'entitat Epidemic Dance Show amb una coreografia que s'ha preparat especialment per estrenar a la plaça d'en Clos basant-se en les obres de Federico García Lorca La casa de Bernarda Alba i Bodas de sangre. Serà dissabte a les set de la tarda.

Diumenge, s'obriran espais ja consolidats com el jardí romàntic de la Casa Padró o la baixada dels Corbs i el carrer del General Prim, l'església de Sant Esteve, i les tradicionals enramades a la plaça de l'Onze de Setembre; alhora enguany es recuperen espais com la capella de Can Buxó. També s'obrirà per primera vegada el jardí de la casa Vila (Cal Queixalista) i s'inclouen els pisos del sindicat (carrer de Sant Josep).

En aquesta edició s'ha volgut fer un pas més i donar l'oportunitat a diferents artistes locals a intervenir artísticament en els espais. Serà el cas d'Alba Martínez, la pintora de somnis, al pati de l'Ajuntament; Carlos Maldonado, a la baixada dels Corbs; i Roser Saló i M. Dolors Glanadell, amb un taller artístic a la baixada del carrer del General Prim.

D'altra banda, l'entitat Cosir i Xerrar decorarà la xemeneia de Can Calvet amb un taller obert. I es compta amb la participació de les dues floristeries locals: Flors Morral, a la plaça de l'església, i Floristeria Montcada, a la plaça d'en Clos. En aquesta mateixa plaça la seu de la Societat Coral El Vallès també obrirà les seves portes.

A més, al carrer del Doctor Figarola es podrà visitar una exhibició de carruatges en miniatura de Pere Navinés i l'antiga capella de l'escola FEDAC obrirà al públic els únics vitralls coneguts existents a Ripollet i decorarà l'espai en motiu de l'Any Lorca com a eix central.

Finalment, el programa es completa amb diverses activitats que es duran a terme en diversos espais: un concert de música intimista de Berta Clapés i Laura Figueroa al jardí de la Casa Padró; un taller d'alcohol de romaní a càrrec de Ripollet Natura, a Cal Queixalista; i tallers infantils de l'esplai La Gresca als pisos del sindicat, entre d'altres.

Des de la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica conviden els ripolletencs i les ripolletenques a participar en aquesta edició dels Espais amb Encant i compartir les imatges que prenguin a les xarxes socials amb l'etiqueta #Ripolletencant16.

E.P.



Continguts relacionats amb aquest:
- #Ripolletencant16 Espais amb Encant 2016 [Agenda]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal