fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH de Ripollet fa 4 anys i inaugura dissabte la seva nova seu al parc de Rizal -Societat- 12/02/2016

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Ripollet ha organitzat una jornada d'activitats aquest dissabte, 13 de febrer, al parc de Rizal, per celebrar el seu 4t aniversari i inaugurar la seva nova seu, situada als locals municipals de l'illa interior del parc, on estaven les oficines de la Llei de Barris. Es reuneix cada dimarts a la tarda, per celebrar una assemblea i donar assessorament. També s'hi pot contactar a través del correu ripolletpah@gmail.com.

La PAH de Ripollet fa 4 anys i inaugura dissabte la seva nova seu al parc de Rizal -Imatge 1-

El programa començarà amb una xocolatada popular, a les 10 hores, seguida d'una batucada amb Diables de Ripollet, a les 11 hores. Al migdia actuarà Juanma Luque 'Kelu', membre de la PAH. La festa es clourà amb un dinar popular, a un preu de 5 euros, la recaptació del qual es destinarà a ajudar al ciclista Néstor Yuguero, en el seu #TourLas5DeLaPah, que va sortir dimecres de Ripollet.

4 anys de lluita incansable
La Platafoma va néixer a la localitat el febrer de 2011, a partir de la iniciativa d'una veïna, afectada pel desnonament del seu pis. El mes de març, ja convocava la seva primera reunió, a peu de carrer a la plaça de Pere Quart. Però no va ser fins al 2012 que es va constituir formalment. Al llarg d'aquests 4 anys, la PAH ha assessorat a desenes d'afectats i s'ha fet sentir amb les seves accions de protesta davant sucursals bancàries, mediant en desenes de casos d'embargaments, aturant desnonaments i aconseguint acords de dació de pagament, cosa impensable als seus començaments. La passivitat inicial dels bancs i jutjats ha anat canviat gràcies al fet que la PAH ha aconseguit visibilitzar els abusos hipotecaris. A més de les concentracions indefinides fins aconseguir respostes i ocupacions reivindicatives, ha organitzat protestes davant el SOC, ha promogut recollides de firmes, mocions, reunit a Ripollet a les PAH catalanes, participat en la Marxa contra l'atur, en suport a les ILP de l'habitatge digne i la pobresa energètica i actualment està promocionant 'Les 5 de la PAH' (dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments de serveis bàsics garantits). Tot plegat ha estat gràcies a la feina d'un gran nombre de voluntaris, atents per actuar amb rapidesa davant qualsevol emergència. Una tasca no exempta de tensions i fins i tot amb repercussions personals, com ara la denúncia al seu portaveu, José Villacañas, per una ocupació, de la qual finalment va resultar absolt.

Foto: arxiu, una acció de l'any 2012.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal