fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Societat- 11/02/2016

Aquest dimecres, 10 de febrer, Néstor Yuguero va sortir de Ripollet en bicicleta per portar arreu d'Espanya les cinc reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH): dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments garantits. Un total de 5.000 quilòmetres, que Yuguero ha iniciat sense presses i deixant a Barcelona únicament dues maletes, una amb roba i una altra plena de llibres. "La meva casa és la bicicleta", assegura.

Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Imatge 1-Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Imatge 2-Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Imatge 3-Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Imatge 4-Néstor Yuguero inicia la seva aventura per Espanya amb 'Les 5 de la PAH' -Imatge 5-

"L'atur t'afecta personalment l'autoestima i aquest va ser un dels grans motius que em va portar a fer el meu primer viatge. Em va fer tornar a sentir-me bé, valuós i útil", explica Néstor Yuguero, qui va iniciar el projecte Grandes Hazañas Solidarias fent un viatge durant set mesos i mig. Va recórrer 10.000 quilòmetres en bicicleta per 14 països europeus, en solidaritat amb la Fundació Esclerosi Múltiple.

Als cinc dies d'haver tornat, per qüestions climatològiques, explica Néstor, ja volia tornar a marxar, en aquest cas per Espanya i va trobar en les 5 de la PAH la gran ocasió per tornar a posar en marxa la seva nova filosofia de vida, vivint amb el mínim. Per a ell, les 5 de la PAH "són molt necessàries. És increïble que amb la lògica que tenen calgui estar lluitant per elles, però la PAH lluita i em resulta emocionant veure com treballen. Una de les coses que més mal em fa és veure que castiguen a persones que l'única cosa que van fer és voler tenir una casa", explica Néstor. I així és com va sorgir l'anomenat #TourLas5DeLaPah, que uneix les reivindicacions de les PAH de tot Espanya amb el projecte solidari de Grandes Hazañas Solidarias.

5.000 quilòmetres en tres etapes
Yuguero realitzarà aquest recorregut en tres etapes, que el portaran des de Ripollet fins a Sevilla, passant per tot el litoral mediterrani. De la capital andalusa es dirigirà fins a la Corunya per Extremadura i Castella i Lleó. Des de la capital gallega començarà la tercera i darrera etapa amb el retorn a Barcelona passant per tot el litoral cantàbric i Saragossa. Al llarg del recorregut, les diverses Plataformes d'Afectats (PAH) que es trobi al seu itinerari li oferiran allotjament i menjar, tot i que hi ha alguns trams on no rebrà cap tipus d'ajuda perquè no hi ha PAH i dormirà a la seva tenda de campanya, com ja va fer per Europa. Néstor creu que tornarà cap al mes d'agost, tot i que reconeix que no ho sap, ja que abans de sortir ja havia ampliat el recorregut a tres pobles més. A ell li agrada creuar-se amb algú i aturar-se a xerrar. "Cal respectar les persones, escoltar-les i moltes vegades acabes rebent més del que necessites. És un viatge molt gratificant a nivell afectiu", assegura. I amb aquestes bones sensacions, Néstor Yuguero ha sortit aquest dimecres des del local de la PAH Ripollet, al parc de Rizal.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal