fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet se suma a la crida per eradicar la violència contra les dones -Societat- 25/11/2015

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. Ripollet se sumarà a aquesta celebració amb diverses activitats, organitzades conjuntament per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes i la Taula de Dones. Els actes començaran dimecres, 25 de novembre, a les 12 hores, amb la Lectura del Manifest per a l'eradicació d'aquesta xacra social. L'acte institucional tindrà lloc a l'Ajuntament.

Ripollet se suma a la crida per eradicar la violència contra les dones -Imatge 1-Ripollet se suma a la crida per eradicar la violència contra les dones -Imatge 2-

A la tarda, els actes continuaran amb un cinefòrum i un berenar que prepararà la Taula de Dones. Serà a partir de les 18.30 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural. Es projectarà una pel·lícula que tractarà la violència masclista sobre la qual després s'obrirà el debat.

Taller d'autodefensa
El Centre Cultural també és l'escenari escollit per a l'última activitat per a commemorar el Dia contra la violència masclista. Es tracta d'un taller d'autodefensa per a dones, que es durà a terme dissabte, 28 de novembre, a partir de les 17 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural. És un curs pràctic on es treballaran aspectes que permeten defensar-se davant d'un atac, com ara mantenir la calma, ser conscient de l'espai i fer servir la postura i la veu, així com alguna tècnica de defensa. El taller anirà a càrrec de Karin Konkle, llicenciada en estudis de gènere i professora d'autodefensa per a dones. Cal inscripció prèvia per correu a siad@ripollet.cat; o al telèfon 93 504 60 40.

Violència i xarxes socials
En el marc d'aquesta commemoració, el Centre Cultural acollirà el 26 de novembre una jornada per aprendre a detectar violència de gènere a les xarxes socials. Sota el títol 'Les violències de gènere 2.0, les noves tecnologies i les xarxes socials', l'Associació Candela explicarà als assistents com es pot identificar aquesta violència i eines per evitar-la o combatre-la. La jornada començarà a les 9.15 hores, amb la inauguració a càrrec de l'alcalde J.M. Osuna. La regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Mònica Laborda, clausurarà la jornada a les 14.30 h. Les inscripcions es realitzen també a través del correu siad@ripollet.cat o al telèfon 93 504 60 40.

J.S.


Icona Fitxer PDF - 0,51 Mb - ripollet-soc-igualtat-dia-eliminacio-violencia-genere-cartell-251115.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal