fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Cultura- 21/07/2015

El passat dissabte, 18 de juliol, les Bruixes de Ripollet van celebrar una nova edició de la Nit de Bruixes, marcada per l'homenatge a diverses dones ripolletenques o que van tenir relació amb Ripollet, destacades pel seu activisme durant la II República o la Guerra Civil. Es tracta d'una col·laboració de les Bruixes de Ripollet amb l'associació Mai Més Cultura i Memòria Antifeixista i sobre el seu treball d'investigació titulat 'Homenatge a les dones lliures que ens van precedir'.

Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Imatge 1-Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Imatge 2-Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Imatge 3-Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Imatge 4-Les Bruixes homenatgen les dones lliures que ens han precedit -Imatge 5-

La Nit de Bruixes també va tornar a comptar amb parades d'artesania, esoterisme i teràpies naturals a la rambla de Sant Jordi, entre els carrers de Padró i de la Lluna. També s'hi va instal·lar una exposició sobre el treball de MaiMés, la Taverna de les Bruixes i un escenari des d'on es va animar el final de la festa, passada la mitjanit, amb projeccions i música dj. Abans que arribés la música i la ballaruca, les Bruixes de Ripollet, acompanyades per les Bruixes de Sant Coloma de Gramenet, van oferir un espectable piromusical en homenatge a les dones lliures que ens han precedit. Un espectable on, com a l'exposició, es destacava la figura de dones com Frederica Montseny, ministra de Sanitat i Assistència Social durant la II República; Margarida Ustrell, educadora nascuda a Ripollet; Grup de Dones de Can Galobart, vinculades a la UGT, molt actives durant la Guerra Civil; i Sàmara Vicente, mestra catalanista, entre d'altres.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal