fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Campanya per trobar els titulars dels Papers de Salamanca -Cultura- 21/07/2015

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica vol oferir la màxima difusió a una campanya, impulsada per l'Arxiu Nacional de Catalunya, per localitzar els titulars legítims dels Papers de Salamanca, confiscats durant la Guerra Civil per les forces franquistes. Sota el nom 'Ajuda'ns a localitzar els titulars legítims dels Papers de Salamanca', la campanya s'ha endegat perquè encara hi ha més d'un centenar de casos a tot Catalunya dels quals no s'ha detectat cap descendent. La iniciativa pretén restituir els documents, confiscats a particulars i empreses durant la Guerra Civil, a aquests hereus legítims.

Campanya per trobar els titulars dels Papers de Salamanca -Imatge 1-


David Fontanals, tinent d'alcalde de Patrimoni i Memòria Històrica, ha volgut oferir "la màxima difusió a aquesta campanya per tal que aquells veïns i veïnes de Ripollet que puguin ser hereus legítims o tinguin informació al respecte puguin ajudar a la localització dels titulars dels Papers de Salamanca, ja que tenim l'obligació moral i política de dignificar la memòria dels qui ho van perdre tot". La Llei de restitució a la Generalitat d'aquests documents confiscats preveu que siguin restituïts als descendents legítims per raó de reparació moral i de justícia. Per aquest motiu, l'Arxiu Nacional de Catalunya està treballant des de fa uns mesos en la localització d'aquests hereus. Malgrat tota la feina feta, encara hi ha un centenar de casos dels quals no s'ha localitzat cap descendent.

L'Arxiu Nacional ha fet públic aquest llistat de persones encara no localitzades i de les quals es conserva documentació. També ha posat a disposició dels interessats un correu electrònic i un telèfon de contacte per ajudar en aquesta recerca. El contacte amb l'Arxiu Nacional és a través del correu electrònic anc.cultura@gencat.cat, o bé al telèfon 93 589 77 88.

Enllaç a la campanya i al llistat dels titulars.

Foto: ara.cat

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal