fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
El pacte pel lleure 2015 aposta pel consum responsable als casals d'estiu -Joventut- 29/04/2015

Un any més, des del Pacte Local per a l'Educació en el Lleure s'ha treballat per a la realització del casal d'estiu de Ripollet 2015, que compta amb la implicació de les regidories de Joventut i Ciutadania, Serveis Socials i Educació, així com de les escoles, AMPA i el Centre d'Esplai la Gresca. Enguany, a banda de seguir treballant les emocions, la proposta educativa se centra en 'un consum conscient i sostenible'. Els casals d'estiu van adreçats a infants de 3 a 12 anys i a joves de 12 a 17 anys. Enguany es realitzarà a les escoles Tiana, Ginesta i el Martinet del 29 de juny al 31 de juliol, amb possibilitat d'ampliar la setmana extra del 22 al 26 de juny.

El pacte pel lleure 2015 aposta pel consum responsable als casals d'estiu -Imatge 1-

L'educació del consum i els valors
La proposta educativa dels casals d'estiu se centra en potenciar la reflexió entorn el fenomen del consum a la nostra societat. Així, tant el centre d'interès com les activitats giraran entorn apotenciar valors com la igualtat, la solidaritat i l'autoestima amb la finalitat d'ajudar a l'infant com a persona.
Quant a la metodologia, tal i com van explicar Graci Mora i Marta Buxó de la Gresca durant la roda de premsa, es continuarà treballant la participació, creant espais i racons on els infants puguin agafar les activitats més per interessos que no pas per una obligatorietat de calendari.

Cap nen sense casal
Un any més, durant la presentació dels casals d'estiu, tots els agents implicats van coincidir a destacar que l'objectiu és que cap nen o jove es quedi sense casal d'estiu per qüestions econòmiques. Així, el regidor de Joventut, Rafa Sánchez, va explicar que els casals compten amb una beca generalista que atorga la regidoria per un import de 40.000 euros, inclosa dins el preu que paguen les famílies. A més, les famílies es poden adreçar al Departament de Serveis Socials per sol·licitar una beca extraordinària, tal i com va explicar la regidora Maria Lladó. El Departament compta amb una partida d'uns 30.000 euros per a activitats d'estiu. A això se sumen els gairebé 20.000 euros que aporta la Fundació Catalana de l'Esplai per a beques, gestionades per la Gresca.

Tiana, Ginesta i Martinet
Enguany el casal d'estiu es realitzarà a les escoles Tiana de la Riba, Josep Maria Ginesta(de 9 a 13.30 h o fins les 16.30 hores, amb menjador inclós) i El Martinet. També hi ha la possibilitat se servei d'acollida de 8 a 9 h.
Els preus, amb un increment del 0,5%, van dels 46 euros setmanals, de 9 a 13 hores, fins els 377 mensuals amb menjador.

Inscripcions
Les inscripcions es realitzaran al Centre d'esplai la Gresca, de l'11 al 22 de maig, de 10 a 14h i de 17 a 19.30h. També es poden fer al Centre Cultural, de l'11 al 15 de maig, de 17 a 20h.

Per formalitzar la inscripció cal portar:
- una fotografia de mida carnet
- Fotocòpia del DNI del pare/mare o tutor.
- Fotocòpia de la targeta sanitària.
- Fotocòpia del carnet de vacunació.
- Comprovant del pagament de la totalitat de la quota de casals.

Enguany hi ha la possibilitat de fer una INSCRIPCIÓ EXPRESS a la web: http://lagresca.org/secretaria

Colònies
Enguany les colònies es realitzaran durant la darrera setmana dels casals, del 29 al 31 de juliol. Els infants de 3 a 12 anys aniran a la rectoria de la Selva, a Navès. El preu de les colònies serà de 95€. Els joves de 12 a 17 realitzaran l'acampada Jove del 26 al 31 de juliol, al costat del pantà de la Noguera, a Camarasa. El preu és de 170€.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal