fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els municipis metropolitans s'adhereixen al programa de pobresa energètica de l'AMB -Política- 26/01/2015

Els regidors i tècnics de serveis socials de l'àrea metropolitana es van reunir el passat dijous, 22 de gener, a la seu de l'AMB per parlar sobre el procediment d'adhesió al Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica. Aquest fons va ser creat per l'AMB el passat mes de desembre, per evitar els talls de subministraments energètics i d'aigua per motiu de falta de recursos econòmics i les situacions que aquests ocasionen.

Els municipis metropolitans s'adhereixen al programa de pobresa energètica de l'AMB -Imatge 1-

El programa, dotat amb 5 milions d'euros, s'articula mitjançant acords d'adhesió voluntària dels ajuntaments metropolitans i les companyies subministradores dels serveis, que està previst que es duguin a terme en els propers dies. Des de l'AMB s'ha parlat aquest últims dies amb les direccions de les principals companyies de subministrament que operen al territori metropolità, com ara Endesa, Gas Natural Fenosa i Agbar, que cobreixen el 90% dels consums d'electricitat, gas i aigua, les quals ja han manifestat la seva intenció d'adherir-se al programa.

Paral·lelament al fons de 5 milions d'euros, que es mantindrà vigent fins que s'exhaureixi totalment la seva dotació, l'AMB crearà una programa documental d'informació i formació adreçat a les persones en situació o risc de pobresa energètica, respecte les factures, tarifes, possibilitats i recursos que ofereixen els sistemes públics assistencials i els sistemes de serveis domiciliaris d'abastament d'aigua, gas i electricitat. També incorporarà informació i serveis sobre estudis d'eficiència energètica de les llars i proposta de mesures d'intervenció o rehabilitació.

Suport a les polítiques socials municipals
En el marc del Pla d'Actuació Metropolità (PAM) 2011-2015, aquest nou programa de pobresa energètica es una acció addicional dins el Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals, que entre 2012 i 2015 ha aconseguit crear més de 3.000 llocs de treball a l'àrea metropolitana, i complementària respecte el Programa metropolità de rehabilitació d'edificis i millora de barris. Aquest últim, amb una inversió de 30 milions d'euros, obre la porta als ciutadans a sol·licitar subvencions, entre d'altres mesures, per aïllar l'habitatge i reduir les despeses.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal