fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Arriben els Tres Tombs als carrers de Ripollet -Cultura- 14/01/2015

El diumenge 18 de gener Ripollet serà l'escenari novament de la Festa de Sant Antoni Abat 2015, que enguany arriba a la 122a edició. Declarada Festa Local d'Interés Turístic, la jornada s'iniciarà a les 7 del matí amb la diana de traginers que despertarà el poble per a que a les 8 sigui present a la benedicció de les coques, que anirà a càrrc de mossèn Josep Gassó. Seguidament hi haurà l'esmorzar de traginers organitzat pel grup de cuiners d'El Setrill al recinte firal, obert a tots els participants i al públic assistent.

Arriben els Tres Tombs als carrers de Ripollet -Imatge 1-Arriben els Tres Tombs als carrers de Ripollet -Imatge 2-
A les 9 h, serà la concentració a cal banderer, al carrer de Sant Jaume, 69-71, honor que enguany assumirà Josep Grau Arnau. Des d'allà la comitiva es dirigirà a l'església parroquial de Sant Esteve, precedits per la banda de música La Popular Sansense de Barcelona.

A les 9.30 h celebració de l'ofici solemne amb la intervenció de la Societat Coral El Vallès. A partir de dos quarts d'onze, repartiment de coques i mistela per als socis i participant i concert de les bandes de música.

I a les 11 h s'iniciarà la concentració de les cavalleries i els carros participants al recinte firal, situat a l'avinguda Catalunya.

A les 12 h es farà la benedicció dels animals de companyia a la cantonada del carrer Nou amb Anselm Clavé, moment en que també sonarà el repic de campanes anunciant l'inici dels Tres Tombs i la benedicció dels cavalls i ases participants.
El portador de la bandera, Josep Grau Sastre, acompanyat de Marta Gotarda i Abigail de la Cueva, encapçalaran la passada amb el carruatge de la comissió amb la figura de Sant Antoni Abat.

Per últim aproximadament a les 13 h a la plaça Onze de Setembre hi haurà la desfilada individual de tots els participants, que seran anunciats pels serveis de megafonia. La plaça estarà engalanada i disposarà d'unes grades per seure.

A les dues es realitzarà el lliurament de records de la festa a tots els participants davant el monument als Tres Tombs, a la plaça de Josep Maria Brull.

Ja a la tarda el Pavelló Municipal d'Esports Joan Creus acollirà el concert de Sant Antoni Abat, a les 17.30 h, a càrrec de La Nova Blanes i després hi haurà una actuació sorpresa. Seguidament es farà l'entrada de l'estandard de Sant Antoni Abat al pavelló i el nomenament dels Traginers d'Honor, així com el sorteig del poltre, el porc, el xai i el tomb en carro. Es farà també el relleu de bandera i el nomenament del Banderer de l'any 2016. A les 19 h hi haurà el ball de fi de festa.

Trobaran el recorregut detallat a la imatge adjunta. 

L.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal