fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Nadal a Ripollet -Cultura- 23/12/2014

Fem un repàs de les activitats nadalenques que es podran fer durant aquests dies a Ripollet. Hi ha activitats per a totes les edats i gustos. Música, contes, tió, recollida de cartes, cuina i sortejos dels comerços locals configuren el programa d'activitats d'aquestes festes.

El Nadal a Ripollet -Imatge 1-

El dissabte 20 de desembre començarà amb una bona oportunitat per a que els amants de la cuina puguin d'aprendre algunes receptes sucoses per sorprendre els seus convidats aquestes festes. Es tracta d'una masterclass de cuina nadalenca que començarà a les 10 del matí al Centre Cultural a càrrec d'Àngels Puntas. Les inscripcions es realitzen al Centre Cultural i el preu és de 20 euros.






La Biblioteca Municipal adapta també les seves activitats a les festes d'aquests dies. Així dissabte Els més petits preparen el Nadal amb un conte especial de Glòria Arrufat a partir de les 11.30 h.Es tracta de la història de la Carolina, que descobrirà els secrets del tió. Però un cop els sap, no els pot explicar a ningú perquè la màgia queda segellada dins seu. El conte, explicat a través de titelles, està adreçat a nens i nenes d'1 a 4 anys i es farà a la Sala Infantil de la Biblioteca. Està organitzat pel Patronat Municipal de Cultura, i per assistir-hi cal inscripció prèvia. 


Recordem també que des del 15 de desembre i fins el 10 de gener es podrà visitar a la sala general de la Biblioteca el Pessebre Tradicional impulsat des de l'Agrupació Pessebristes de Ripollet que celebra el seu 35è aniversari. 
I recordem que aquesta entitat manté oberta la trentena edició del seu concurs de pessebres. Les inscripcions es poden realitzar fins el 26 de desembre a l'Agrupació Pessebristes de Ripollet, al Centre Cultural o al Mercat Municipal.



I aquells que encara no hagueu pogut, sou a temps de participar en el tradicional Quinto de Nadal,organitzat pels Diables de Ripollet. Aquest joc, també anomenat segons la zona quina, plena o loteria vella, és un joc típic de les dates nadalenques que es juga a diversos llocs del Vallès, l'Empordà, i la Cerdanya. La seva mecànica és semblant a la del bingo. Les sessions tindran lloc al Kftí del Casal de Joves, a la rambla de Sant Jordi, 6. El quinto es farà els dissabtes a les 21.30 h i els diumenges a les 18 h, fins al dia de Sant Esteve, tot i que aquell dia la sessió serà a les nou del vespre, com també passarà el dia de Nadal. Per a realitzar aquesta activitat, els Diables de Ripollet compten amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut i diversos comerços locals. 

D'altra banda, l'entitat local Amics del Teatre ha programat novament enguany la representació dels tradicionals Pastorets. Les entrades, que tenen un preu de 10 euros per als adults i 5 euros per als nens, es poden adquirir a la web del grup www.amicsdelteatre.com. Les representacions seran el dia 26 de desembre, Sant Esteve, a les 19 h, el 28 de desembre a les 18 h, i els dies 3 i 4 de gener també a les sis de la tarda. Els Pastorets combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal. 



Diumenge serà el torn del Caga Tió. La la plaça del Molí acollirà una nova edició d'aquesta tradicional activitat, organitzada pel Centre d'Esplai l'Estel i que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut i Ciutadania. L'activitat començarà a les 11.30 h, amb una actuació d'animació infantil a càrrec de la Companyia Escalivada. A les 12.30 h , un cop acabada l'actuació i no abans, s'iniciarà la fila per fer cagar el Tió. L'activitat finalitzarà a les 14 h.

Per últim el dia 27 les Nits de Música estaran dedicades al Nadal i tindran lloc a l'Agrupació Pessebristes de Ripollet, al carrer dels Afores, 14. Començaran a les 20.15 h i comptaran amb la col·laboració de La Careta Teatre. 

Campanya comercial
A finals de novembre es van posar en marxa les dues campanyes que te endegades el Mercat Municipal amb motiu de la campanya nadalenca.
Per una banda, l'Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal està repartint butlletes entre els seus clients, que s'han d'emplenar i dipositar en una urna. El dia 5 de gener, entre tots ells, sortejaran 1 creuer d'una setmana pel Mediterrani, 2 caps de setmana i 10 sopars al restaurant Enovin.

Per la seva part, l'Associació de Concessionaris del Mercat Nou ha endegat un any més la promoció 'Pluja de pernils'. Es repartiran 10 pernils i 3 ampolles de vi entre els clients que dipositin la butlleta emplenada a l'urna.

La Unió de Botiguers de Ripollet ha endegat també a principis de desembre la seva campanya 'Aquest Nadal 6 premis de 500 euros... en vols un?'. Entre els clients que omplin les butlletes se sortejaran aquests 6 premis que serviran per pagar compres del 9 al 31 de gener als comerços associats a la UBR.
Enguany hi haurà 25 establiments col·laboradors on se situaran les urnes i el sorteig tindrà lloc el dijous 8 de gener en un acte al Centre Cultural a les 21 h. Aquell dia es trucarà als guanyadors que rebran el premi sempre i quan es posin en contacte amb la UBR en les 48 h posteriors.

Recolllida de cartes
Un any més, la redacció de ripollet.cat ha rebut una carta d'Orient confirmant que Ses Majestats visitaran Ripollet uns dies abans del dia de Reis, per tal de recollir les cartes dels nens i nenes, a més de participar a la tradicional Cavalcada, abans de repartir els regals per totes les cases.

Melcior, Gaspar i Baltasar han estat convidats per l'Associació Ripollet, Costums i Tradicions i per l'Ajuntament de Ripollet. Així, els Reis Mags d'Orient, ajudats pels membres de l'entitat Ripollet, Costums i Tradicions i acompanyats pels seus patges reials, s'instal·laran el proper diumenge, 28 de desembre, a la plaça de Pere Quart, a partir de les 11.30 h. Recolliran les cartes dels nens i nenes fins les 14 hores, parlant amb cadascú d'ells. També ho faran el dimarts, 30 de desembre, a les 17.30 hores, a la carretera de l'Estació, al barri del Pont Vell.

D'altra banda, les associacions de veins de Sant Andreu i Can Vargas han anunciat també que els propers dies 3 i 4 de gener tindran, al carrer de Federico García Lorca, 5, un carter reial, enviat per Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, que vindrà per recollir les cartes i desitjos dels nens i nenes de Ripollet. El dia 3 l'horari serà de 17 a 20.30 h i el dia 4 durant tot el dia (de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h.). També el dia 3 el Parc de Maria Lluisa Galobart oferirà recollida de cartes organitzada per l'Associació de Veïns de Maragall.

L.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal