fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'Ajuntament de Ripollet s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus -Medi Ambient- 27/11/2014

Del 22 al 30 de novembre de 2014 se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, projecte que compta amb el suport del programa LIFE i de la Comissió Europea. L'Ajuntament de Ripollet, a través de la regidoria de Medi Ambient, s'ha adherit a aquesta celebració, amb l'organització de diversos tallers de reciclatge i reutilització. L'objectiu d'aquesta campanya, que es duu a terme arreu d'Europa, és organitzar accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies per a la prevenció i reducció de residus, fomentant entre la ciutadania accions sostenibles.

L'Ajuntament de Ripollet s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus -Imatge 1-

Reparat millor que nou
La Casa Natura s'ha sumat un any més a aquesta iniciativa incorporant a l'Agenda de Tardor un cicle de tallers organitzats des del programa 'Reparat millor que nou' de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest programa ofereix sessions teòriques i pràctiques completament gratuïtes de 2,5 hores de durada de diverses temàtiques relacionades amb la reducció de residus, conduïdes per un professional amb la finalitat de fer-nos més autosuficients en la reparació dels objectes o en la seva reutilització.

Els tallers realitzats han estat sobre costura creativa, bijuteria i complements i aprofitament del menjar. El proper dimecres, 3 de desembre, tancarà el cicle el taller 'Per Nadal fem menys residus'. Les persones interessades a participar poden realitzar la inscripció a través del correu electrònic casadenatura@gmail.com o al telèfon: 670291277. Recordem que les places són limitades. El taller donarà idees per guarnir les nostres llars al Nadal, aprofitant materials de rebuig. Per això es demana a les persones assistents que portin un pot de vidre de boca ben ampla i que no tingui gaire alçada.

Aquests tallers han estat molt ben acceptats pel públic i s'han exhaurit les places a totes les sessions, amb una mitjana d'assistència d'unes 20 persones. Els participants han pogut aprendre moltes propostes per donar una segona vida a materials que considerem sovint com a deixalles. Va despertar especial interès el taller 'El menjar s'ha d'aprofitar' amb 29 persones inscrites i llista d'espera. En aquest taller es van donar moltes idees per lluitar contra el malbaratament alimentari, una temàtica que enguany ha centrat aquesta campanya amb propostes que han tingut lloc arreu de Catalunya.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal