fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet contra la violència masclista -Societat- 25/11/2014

Aquest 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència vers les dones, motiu pel qual la Regidoria de Polítiques d'Igualtat ha organitzat diverses activitats dirigides a tota la població. El conjunt de la campanya combina activitats de formats diversos.

Ripollet contra la violència masclista -Imatge 1-Ripollet contra la violència masclista -Imatge 2-Ripollet contra la violència masclista -Imatge 3-Ripollet contra la violència masclista -Imatge 4-

El dimecres, 26 de novembre, de 10 a 13 h, a la plaça Pere Quart, es muntarà un estand amb el títol 'Trenca el silenci'. Es tracta d'activitat de presència al carrer i acció ciutadana contra les violències vers les dones, per tal d'animar a la ciutadania, un dimecres de mercat, a escriure frases contra la violència. L'objectiu d'aquesta campanya és fer visible aquesta problemàtica a nivell de tota la ciutadania, aprofundir i perseguir-la, analitzar aquesta violència en totes les seves dimensions i potenciar el rebuig absolut i unànime per part de tota la ciutadania.

La violència vers les dones es considera la manifestació més latent de la discriminació i la desigualtat entre les relacions de poder dels homes contra les dones. És un factor cultural que només el conjunt de la societat pot contribuir a eradicar.

Taula rodona
El dilluns, 24 de novembre, va tenir lloc la taula rodona 'Violències invisibles? Diàlegs per reconèixer les violències que pateixen les dones'. Va estar presentada per la regidora de Polítiques d'Igualtat, M. Mar Viera i va anar a càrrec de Sarabel Ruiz Martínez, psicòloga del SIAD de Ripollet, experta en psicologia infantil i juvenil i violència masclista; i Eva Lucena Soldado, advocada del SIAD de Ripollet, experta en família i violència masclista Es va muntar amb l'objectiu d'establir un espai de diàleg entre persones, entitats i professionals per fer xarxa contra les violències vers les dones, per tal d'intercanviar opinions i recursos existents a Ripollet per eradicar-les.

L'experiècia del SIAD
En aquest espai es va poder reflexionar sobre la tipologia de casos que s'atenen en l'àmbit de la violència masclista des del SIAD de Ripollet i l'abordatge que es fa des de la vessant psicològica i jurídica. El SIAD és un servei gratuït i confidencial d'informació, orientació social, assessorament jurídic, acompanyament psicològic i servei de documentació, dirigit a totes les dones de Ripollet que ho necessitin. Es troba ubicat al carrer Balmes, 2.

El SIAD ha atès a 116 dones de perfils diversos. És un servei imprescindible per trencar amb les desigualtats de gènere i acompanyar en el procés d'atenció i recuperació de les dones que pateixen o han patit una situació de violència.

Foto 2: Cartell 2014
Foto 3 i 4: Xerrada del SIAD de Ripollet 'Violències invisibles? Diàlegs per reconèixer les violències que pateixen les dones'.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal