fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Història i art a les noves exposicions del Centre Cultural -Cultura- 02/11/2014

Dues noves exposicions sobre història i art ocuparan a partir de dilluns, 3 de novembre, les sales del Centre Cultural. D'una banda, a la Sala 1, restarà instal·lada Nobles i cavallers entre dos monarques. La guerra de successió als fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya, mentre que la sala d'Art acollirà Estratègia de la precarietat, sobre l'artista Francesc Abad.

Història i art a les noves exposicions del Centre Cultural -Imatge 1-Història i art a les noves exposicions del Centre Cultural -Imatge 2-Història i art a les noves exposicions del Centre Cultural -Imatge 3-
Dimarts, 4 de novembre, a les 19.30 hores s'inaugurarà Nobles i cavallers entre dos monarques. Aquesta exposició es proposa reconstruir els principals esdeveniments de la Guerra de Successió a través de l'actuació dels seus protagonistes i fer gaudir, alhora, amb la lectura d'una acurada selecció dels documents conservats al centres, procedents sobretot dels seus fons familiars. Es dóna a conèixer així la riquesa i diversitat dels arxius nobiliaris, que permeten als historiadors ampliar l'estudi d'aquesta etapa de la història de Catalunya, des de noves perspectives. La mostra, organitzada per la CRAC, està produida pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Dimecres, 5 de novembre, a les 19.30 hores, s'inaugurarà l'exposició Estratègia de la precarietat, sobre la trajectòria artística del terrassenc Francesc Abad. L'exposició, que s'articula a través de quatre eixos d'investigació estètica, traça un recorregut pels seus darrers treballs, bona part dels quals es mostren per primera vegada en públic.

D'altra banda, a la sala de revistes de la Biblioteca Municipal, durant tot el mes de novembre es podrà visitar la mostra Fantasía y realidad, amb fotografies de Francisco Justícia i Elena Plata, membres d'Acció Fotogràfica Ripollet que s'han unit per crear el projecte Narfanel Fotógrafos.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal