fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Entitats i veïns es bolquen a la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet -Cultura- 28/10/2014

Els 15 anys del Poll Foll es va convertir el passat diumenge, 26 d'octubre, en l'excusa perfecta per aplegar a Ripollet una gran nombre d'entitats vinculades a la cultura catalana i, especialment, al foc. Els Diables de Ripollet van celebrar amb gran èxit la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet, convertint la nostra població en la capital catalana del foc.

Entitats i veïns es bolquen a la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet -Imatge 1-Entitats i veïns es bolquen a la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet -Imatge 2-Entitats i veïns es bolquen a la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet -Imatge 3-Entitats i veïns es bolquen a la primera Diada de Cultura Popular Catalana de Ripollet -Imatge 4-

La jornada va començar amb els Trabucaires de Ripollet, que acompanyats per colles de Sabadell, Llinars, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona, van celebrar la seva 6a diada. També es va realitzar una ballada de sardanes, amb la colla 'Ripollet i més'; una ballada de gitanes i l'actuació dels Gegants de Ripollet. La diada també va comptar amb botifarrada, a càrrec dels Inútils de la Cuina i la Plataforma d'Ampes de Ripollet es va encarregar del servei de bar. Rhythm&Moyo va encapçalar una gran tabalada, amb la participació de sis colles i el Centre d'Esplai l'Estel també va participar amb la realització de tallers infantils.

La tarda va estar dedicada a la Mostra temàtica del foc de Catalunya, que va comptar amb la participació de 26 bèsties de foc d'arreu de Catalunya i un centenar de diables, que van protagonitzar dues enceses conjuntes i una cercavila per Ripollet. Els Diables de Ripollet, molt satisfets per la Diada, han volgut "agrair especialment a totes les colles de Diables i Bestiari convidades, que acompanyades de les seves bèsties de foc, tabalers i diables grans i petits, van donar tota una lliçó d´educació i comportament, de diligència i experiència, demostrant que les colles de diables ja són completament adultes i que podem fer el que ens proposem perquè entre nosaltres s´ha creat un vincle de germanor al voltant de la pólvora".

Diables també ha volgut agrair la implicació del Patronat Municipal de Cultura en la preparació de la Diada i la col·laboració, entre d'altres, d'Acció Fotogràfica Ripollet, Afocer, els mitjans de comunicació locals i un bon nombre de comerços de Ripollet.

La colla dels Diables de Ripollet ja ha apuntat el seu desig que la Diada de Cultura Popular Catalana tingui continuïtat al municipi i que, si fos possible, cada any la pugui organitzar una entitat local diferent.

Fotos realitzades per Joan Serrano, d'Acció Fotogràfica Ripollet.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal