fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El Parlament aprova una partida per netejar el riu Ripoll al seu pas per Ripollet -Política- 23/10/2014

A proposta del PP català, el Parlament va aprovar aquest dimecres, 22 d'octubre, per unanimitat, la creació d'una partida al pressupost de la Generalitat destinada exclusivament a la neteja i adequació de la llera del riu Ripoll al seu pas per Ripollet. El primer pas d'aquest acord va ser la presentació d'una moció per part del PP de Ripollet al Ple Municipal de juliol, que va ser aprovada per unanimitat.

El Parlament aprova una partida per netejar el riu Ripoll al seu pas per Ripollet -Imatge 1-

El PP de Ripollet va treballar, aleshores, amb el seu grup al Parlament, una proposta en forma de moció i que finalment ha estat consensuada i aprovada. El text demana a la Generalitat "donar accés a l'ajuntament de Ripollet a la consulta del projecte de restauració ambiental de l'espai fluvial del riu Ripoll, al seu pas pel terme municipal de Ripollet, el qual defineix amb claredat la problemàtica existent i les actuacions a realitzar per donar-hi solució". Així mateix, es reclama al govern català "destinar amb caràcter d'urgència una partida pressupostària per tal de realitzar la retirada de la vegetació al·lòctona i els objectes grans que representin un risc en cas de riuada, tot tenint cura en la seva realització de respectar les zones de nidificació i els hàbitats de les espècies animals i vegetals que hi viuen".

La diputada del PPC Eva García, qui va fer la intervenció a la comissió de Territori i Sostenibilitat, va explicar que "darrerament s'està donant una gran proliferació en número i volum de canyes a la llera del riu Ripoll, al tram que travessa Ripollet" i que "cal tenir en compte el risc històric d'inundacions si és brut el pas d'aigües fluvials i la nul·la actuació en els darrers temps per part de l'Agència Catalana de l'Aigua per tal de netejar la llera".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal