fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Novetats literàries del Sant Jordi 2014 -Cultura- 23/04/2014


El Racó de Lletres Locals s'ha convertit en el referent indispensable del Sant Jordi a Ripollet. Un espai on any rere any es reuneixen els prolífics autors locals per gaudir d'un Sant Jordi el més literari possible. Des de l'any 2006, el Racó recull i difon la producció editorial local. Enguany trobarem novament un bon grapat de novetats. Obres sobre Ripollet o escrites per ripolletencs o persones vinculades al nostre poble, que a més ofereixen sempre l'incentiu de poder conversar una estona amb ells.



Reset.
Grup Arc de Sant Martí
Presentació 22 d'abril a les 19 h a la Cafeteria Amy's.
És el quart llibre de relats publicat pel grup Arc de Sant Martí. Consta de sis relats diferents, escrits pels sis autors que componen aquest grup, sorgit dels Tallers d'escriptura organitzats per la Biblioteca Municipal. En aquest treball han anat més enllà de fer un recull de relats. Han escrit sis històries entrelligades mitjançant la interacció dels personatges, que coincideixen per atzar en un escenari concret. Aquesta coincidència provocarà en certa manera un canvi (reset) en les seves vides. Reset compta també amb la col·laboració d'Alba, la pintora de somnis, que amb la il·lustració de la portada i dels relats s'ha sumat al grup.
Els components del grup són Amalia Díaz, Montse Pujols, Pilar García, Pilar V.Padial, Silvia Pasqual i Víctor Garrote.


Pràctiques Escolars. Maria Teresa Martín
El llibre és un recull de les fitxes que la mestra Maite Martín ha preparat i treballat amb els seus alumnes de cicle superior de primària durant els seus anys com a docent. Està fet amb el desig d'oferir una eina per treballar al laboratori de l'escola. El volum inclou la fitxa de treball i el material necessari per a cada pràctica. És un recull fet amb la il·lusió de ser útil als companys mestres que treballen el camp dels experiments científics.
Maria Teresa Martín és mestra ja jubilada de l'escola Anselm Clavé, on ha excercit durant més de 35 anys. Aquesta és la seva primera obra.
 
 

Els llibres d'A. Josep Lluís Badal.
Un nen i una nena, un avi que viu envoltat de llibres i objectes curiosos. Un error al bosc, el pes del remordiment. I una clau que l'avi dóna als seus nets: la clau del món de l'Avi Roure. Una novel·la infinita amb dotzenes de personatges inoblidables, des del Nen Iogurt i la Nena Vainilla fins al samurai cellista Miyamoto-Yoyo, la senyoreta Dickinson (Emily) i Ahab, el caçador de dracs. Una història realment èpica, amb arrels a Gilgamesh i les grans mitologies. Dirigit a joves a partir de 14 anys.
Josep Lluís Badal és autor de prosa i poesia per a nens i adults, editor i professor també ha excercit com a crític literari.

 
Huele como a espíritu postadolescente. Benjamín Villegas
Presentació 23 d'abril a les 19 h al Centre Cultural. 
Superherois que semblen dolents, herois que un dia ho van ser, mites de la música i del cinema desposseïts de la seva aureola i gent del carrer que en algun moment es van sentir importants. Aquest joc entre la desmitificació i la idolatria és l'argument que Benja Villegas fa servir per regalar-nos aquest text, una mena de continuació del seu primer disc. Un collage de retrats, salts interactius i girs inesperats, on tot pot passar i passarà.
Benjamín Villegas ha publicat el seu primer llibre després de molts anys fent de dissenyador gràfic i de triomfar com a músic amb el nom d'Anicet.


F.R. / L.P. 

Novetats literàries del Sant Jordi 2014 -Imatge 1-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal